A XIII-a ediţie a Colocviului Internaţional de Ştiinţe ale Limbajului „Eugeniu Coşeriu”

universitatea-stefan-cel-mare-suceava-usv> Peste 100 de lucrări vor fi prezentate de profesori, cercetători şi doctoranzi din nouă ţări

Cea de-a XIII-a ediţie a Colocviului Internaţional de Ştiinţe ale Limbajului (CISL) „Eugeniu Coşeriu” va avea loc la Suceava, în perioada 16-18 octombrie a.c., fiind aşteptaţi să participe profesori, cercetători şi doctoranzi din Franţa, Marea Britanie, Elveţia, Japonia, Senegal, Maroc, Ucraina, Republica Moldova şi România.

Manifestarea este organizată de Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, în parteneriat cu Universitatea de Stat din Moldova, de la Chişinău, şi Universitatea Naţională „Yurii Fedkovici” din Cernăuţi.

Reprezentanţii USV au declarat că manifestarea „deschide participanţilor un dialog către problematica evoluţiei limbilor şi literaturilor în contextul deja familiar al globalizării”, iar sintagma „epoca globalizării” invită la „o abordare pluridisciplinară, multiculturală, pluri-lingvistică a fenomenelor care ţin de dinamica limbii/limbilor şi literaturilor”.

La ediţia din acest an a colocviului vor fi prezentate peste 100 de comunicări ştiinţifice, susţinute de profesori, cercetători şi doctoranzi din Franţa, Marea Britanie, Elveţia, Japonia, Senegal, Maroc, Ucraina, Republica Moldova şi România. Deschiderea oficială a lucrărilor va avea loc vineri, 16 octombrie, la ora 9, cu secţiunea „Eugen Coşeriu – un Om-Legendă”, coordonată de prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu şi moderată de lector univ. dr. Dorel Fînaru, după care se vor desfăşura conferinţele în plen.

După-amiază, între orele 15 şi 16, la Biblioteca Universităţii vor avea loc lansări de carte, apoi două ore şi jumătate sunt rezervate lucrărilor pe secţiuni. Sâmbătă dimineaţă, după conferinţele în plen şi lucrările pe secţiuni, de la ora 17, în sala de conferinţe a hotelului Imperium, va avea loc masa rotundă cu titlul „Discursul identitar şi «planetarizarea»”, după care lucrările CISL 2015 se vor închide oficial.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI