Constructorii de la Pfeiffer au dispărut de pe şantierele din Suceava

DSCN1668> „Înţeleg că sunt într-un proces de reorganizare şi au luat oamenii de aici, ducându-i în altă parte” a opinat primarul Ion Lungu, adăugând că, din această cauză, ACET şi Primăria nu au cu cine să discute

Responsabilii companiei germane Pfeiffer, care implementează proiectul de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi reţelelor de canalizare din municipiul Suceava, nu au participat ieri la şedinţa de analiză a stadiului intervenţiilor cu fonduri europene. Aceasta în ciuda faptului că oficialii din Suceava ai constructorului se angajaseră ca ultimul termen pentru încheierea execuţiei să fie 30 octombrie, primarul Ion Lungu precizând că, din informaţiile pe care la are, cei de la Pfeiffer operează unele reorganizări de activitate.

„Deşi dirigintele de şantier şi cei de la ACET confirmă că lucrează în teren, nimeni de la Pfeiffer nu a mai venit astăzi la comandament. Înţeleg că sunt într-un proces de reorganizare şi au luat oamenii de aici, ducându-i în altă parte. Finalizarea oficială a fost pentru 30 septembrie, ACET a mai prelungit termenul cu o lună, motivarea principală fiind cea legată de strada Narciselor, acolo unde lucrările se execută la o adâncime foarte mare” relevă şeful administraţiei municipale.

Lungu spune că se întâlneşte cu Ştefan Groza, directorul general al ACET, contractorul lucrărilor, astfel încât să vadă ce măsuri trebuie luate, ce pârghii contractuale trebuie activate, astfel încât intervenţiile să fie duse la capăt. Potrivit edilului-şef, mai sunt de finalizat unele lucrări sensibile, însă, în comparaţie cu localităţile în care se implementează proiecte similare, şi în care execuţia este la jumătate, Suceava este un caz fericit.

Conform lui Lungu, ca urmare a restructurărilor operate de compania mamă în România, oamenii de contact ai constructorului au fost mutaţi din Suceava sau înlocuiţi din funcţii, ACET şi Primăria neavând cu cine să poarte un dialog. Şeful executivului a mai adăugat că termenul contractual, potrivit reglementărilor europene, este data de 31 decembrie 2015, însă, deoarece se apropie sezonul rece, este de dorit ca lucrările să fie terminate în maxim o lună.

„Eu sunt optimist că va fi găsită o soluţie, în aşa fel încât cel târziu până la 30 octombrie să finalizăm aceste lucrări pe apă şi canalizare” a conchis Ion Lungu.

Prin finanţare europeană POS Mediu, în total, în municipiul Suceava este prevăzută extinderea cu circa 31,3 km a reţelelor de alimentare cu apă de pe 76 de străzi, iar reabilitările au drept ţintă 25,4 km de conducte de pe 67 străzi din toate cartierele. Reţelele de canalizare de pe 70 de artere sunt extinse cu 32,7 km, iar cele de pe alte 15 străzi, în lungime de 6 km, sunt spuse reabilitării. Executantul lucrărilor este compania Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefabau GMBH&CO KG din Germania.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: