În 2016

Fermierii luxemburghezi şi suceveni – două târguri organizate în comun

> „Iată că, după 6 luni de când am semnat parteneriatul cu Provincia Luxemburg, apar şi rezultate, în beneficiul ambelor regiuni”, reliefează şeful executivului judeţean sucevean, Ion Cătălin Nechifor

Cu prilejul Târgului din Luxemburg, Ioan Cătălin Nechifor preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, a avut întrevederi cu Rene Collin, ministrul Agriculturii, Naturii şi Turismului din Wallonia, şi cu Patrick Adam, preşedintele Colegiului Provincial Luxemburg. În urma discuţiilor, şeful administraţiei judeţene sucevene a declarat că s-au creat premisele organizării unei noi acţiuni comune, cu participarea fermierilor şi întreprinzătorilor din agricultură la două evenimente care vor avea loc în anul 2016. Este vorba de Târgul de la Libramont-Chevigny (Belgia) şi Târgul Naţional de Zootehnie al României de la Dorna Candrenilor.

Potrivit lui Nechifor, Târgul de la Libramont este cea mai mare manifestare expoziţională dedicată agriculturii şi silviculturii din Europa întreagă, debutând încă din 1926. Târgul se ţine anual, în ultimul sfârşit de săptămână al lunii iulie, reunind peste 600 de expozanţi şi având peste 200.000 de vizitatori. Cătălin Nechifor a arătat că, anul viitor, Târgul de la Dorna Candrenilor va fi la a doua ediţie, în 2015 acesta desfăşurându-se la finalul lunii iunie, cu participarea a circa 100 de expozanţi. Aceştia au venit cu peste 200 de animale de rasă şi a fost vizitat, în cele 4 zile de târg, de peste 10.000 de persoane.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a spus că, în 2016, Târgul Naţional de Zootehnie al României va avea loc în perioada 27-29 mai, pe aerodromul din comuna Dorna Candrenilor, judeţul Suceava. „Ceea ce ne propunem împreună cu partenerii din Provincia Luxemburg este să asigurăm, prin reciprocitate, prezenţa fermierilor şi întreprinzătorilor români în Libramont, Belgia şi a celor belgieni, în Dorna Candrenilor, România. Unul dintre obiectivele noastre importante este atragerea materialului genetic specific rasei Bleu Blanc Belge, pentru crescătorii de taurine de carne din Suceava şi nordul României, dar şi prezenţa fermierilor noştri în cel mai mare târg de agricultură din Europa, cel de la Libramont. Iată că, după 6 luni de când am semnat parteneriatul cu Provincia Luxemburg, apar şi rezultate, în beneficiul ambelor regiuni”, a reliefat şeful executivului judeţean sucevean. La finalul evenimentului, preşedintele CJ Suceava a ţinut să mulţumească celor care au jucat un rol major în constituirea acestui parteneriat. „Încă o dată, mulţumiri domnilor ambasadori Philippe Beke şi Ştefan Tinca, pentru că au făcut posibil parteneriatul dintre judeţul Suceava şi provincia Luxemburg”, a conchis Ion Cătălin Nechifor. Târgul Provinciei Luxemburg, Belgia, s-a ţinut, săptămâna aceasta, în Piaţa Luxemburg din Bruxelles, lângă sediul Parlamentului European. Prezente au fost mai mult de 50 de companii şi întreprinzători particulari, care au oferit spre vânzare produse tradiţionale din sud-estul Belgiei, promovând în acelaşi timp turismul, arta şi cultura locală. Judeţul Suceava a fost reprezentat de Asociaţia „Produs în Bucovina”, Asociaţia pentru turism „Bucovina”, Ansamblul artistic profesionist „Ciprian Porumbescu”, precum şi de alţi parteneri tradiţionali.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: