Fălticeni

Al patrulea curs pentru poliţiştii locali

În perioada 14 septembrie – 11 decembrie, la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni se va desfăşura un curs de formare iniţială la care participă 30 de poliţişti locali cu atribuţii în domeniul ordinii publice şi circulaţiei rutiere, din localităţile Suceava, Fălticeni, Vatra Dornei, Rădăuţi, Suliţa (BT), Darabani (BT), Petricani (NT) şi Urecheni (NT).

Ca şi în seriile anterioare, cursanţii vor desfăşura activităţi de învăţământ sistematizate astfel:

Modulul 1 – Pregătire Generală, în care se vor studia probleme de comunicare profesională, aplicarea normelor de conduită profesională, utilizarea armamentului din dotare şi probleme de legislaţie.

Modulul 2 – Ordine publică, în care se va pune accent pe aplicarea unor tehnici şi tactici de intervenţie profesională, precum şi aplicarea unor proceduri specifice de ordine publică, constatarea contravenţiilor şi infracţiunilor.

Modulul 3 – Circulaţia pe drumurile publice care aduce în atenţia cursanţilor aspecte privind legislaţia în domeniu, constatarea faptelor contravenţionale în domeniul circulaţiei publice şi aplicarea unor proceduri specifice.

Dintre cei 30 de cursanţi, doi vor urma şi Modulul de Management. Este vorba despre şefii Serviciului Poliţie Locală din Vatra Dornei şi Darabani. Aceştia vor studia principiile, metodele şi cerinţele funcţiilor procesului managerial.

„După cum se observă, oferta educativă este complexă şi îşi propune sporirea eficienţei activităţilor zilnice ale cursanţilor, dezvoltarea unor relaţii principiale, crearea sentimentului de siguranţă, punerea accentului pe învăţarea prin experienţă, practică şi reflecţie, precum şi promovarea muncii în echipă şi implicarea cursantului în ceea ce învaţă”, a precizat purtătorul de cuvânt al şcolii, maiorul Cristian Ipate.

Cursul se desfăşoară conform Ordinului M.A.I. nr. 9/2015 privind formarea iniţială, în anul 2015, în instituţiile de formare ale Ministerului Afacerilor Interne, a poliţiştilor locali cu atribuţii în domeniul ordinii şi liniştii publice şi în domeniul circulaţiei rutiere, iar la finalizarea examenului cursanţilor li se va elibera un certificat de absolvire. (I.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: