Deputatul Sanda-Maria Ardeleanu îngrijorată de situaţia din educaţie, unde apare „generaţia elevilor români fără manuale”

 Deputatul PNL de Suceava Sanda­Maria Ardeleanu a atras atenţia că deja se poate vorbi despre „generaţia elevilor români fără manuale”, din care fac parte şi nepoţii ei.

Într-o postare pe blogul său, parlamentarul liberal arată că şi în acest an va respecta tradiţia din familia sa şi îşi va însoţi nepoţii în prima zi de şcoală.

„Ca în fiecare an şcolar, la început şi la sfârşit, merg la nepoţii mei, acum elevi în clasele a V­a şi a III-a. Este un gest firesc şi de tradiţie în familia mea ca cei mici să simtă că suntem parte şi noi, părinţii, bunicii şi chiar străbunicii, la viaţa lor de şcolari” a precizat Ardeleanu.

Ea vorbeşte despre emoţiile unice pe care le trăieşte în astfel de momente, dar totodată aminteşte şi de problema lipsei manualelor şcolare.

„Deşi sunt un foarte bun cunoscător al evoluţiei şcolii româneşti, susţinând, din interiorul sistemului, studenţii, elevii, colegii profesori, părinţii, pe toţi cei implicaţi în bunul mers al activităţilor de învăţământ şi educaţie, când e vorba de nepoţi, trăirile mele sunt dintr-o dată altele: emoţia trecerii pragului şcolii lor este unică, întâlnirile cu doamnele învăţătoare şi, de acum înainte, şi cu profesorii lor se transformă în momente cu multiple semnificaţii, perspectiva mea de profesor asupra şcolii în care învaţă copiii copiilor mei fiind, dintr-o dată, cea a omului care nu are neapărat o legătură directă, prin meserie, cu şcoala.

Plec la nepoţii mei pentru a le ura un an şcolar plin de succese şi nu pot să nu mă gândesc la faptul că ei fac parte din «generaţia elevilor români fără manuale»” a mai scris deputatul Sanda­Maria Ardeleanu pe blogul său.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: