Un sucevean urmărit internaţional, prins pe teritoriul Germaniei

> Reţinerea bărbatului a fost posibilă în urma conlucrării poliţiştilor din ambele ţări prin programul SIRENE

 Chiar dacă se ascundea destul de bine, un bărbat a căzut până la urmă în mâna oamenilor legii, iar acum va trebui să răspundă pentru ilegalităţile comise. Este vorba despre o persoană de sex masculin în vârstă de 26 de ani, din oraşul Vicovu de Sus, pe numele căruia Judecătoria Rădăuţi a emis în lipsă, la finele lunii aprilie a.c., un mandat de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunilor de tăinuire, furt calificat şi înşelăciune. Pentru că tânărul nu era de găsit, a fost pus în urmărire naţională prin dispoziţia IGPR, fiind semnalat ulterior şi pe plan internaţional. Până la urmă, activităţile investigative desfăşurate de poliţiştii suceveni au dus la identificarea persoanei căutate, aceasta fiind localizată pe teritoriul Germaniei. Ulterior, potrivit datelor obţinute de la Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, „în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române şi a accesării canalelor specifice, persoana urmărită a fost identificată şi reţinută”. La finele săptămânii trecute, vicoveanul a revenit pe pământurile natale, dar respiră aerul românesc din spatele gratiilor, deoarece, odată extrădat din Germania, tânărul a fost preluat de poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale şi încarcerat în arestul IPJ Suceava, urmând să fie prezentat Judecătoriei Rădăuţi, în vederea confirmării mandatului de arestare preventivă.

Biroul SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Inspectoratul General al Poliţiei Române a fost inaugurat în 16 septembrie 2010. „Sistemul informatic SIRENE este destinat stocării informaţiilor de către autorităţile române şi schimbului de date între acestea şi sistemul comun european de urmărire poliţienească transfrontalieră, respectiv SIS (Sistemul Informatic Schengen), un element determinant pentru procesul de aderare a României la spaţiul Schengen”, ne-a explicat sursa citată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: