În învăţământul sucevean, în prima etapă de repartizare în şedinţă publică

S-au ocupat 43 din cele 63 de posturi cu durată nedeterminată

În prima etapă de repartizare pe posturile cu durată nedeterminată din învăţământul preuniversitar sucevean, au fost repartizate 43 de cadre didactice din judeţ, pe cele 63 de posturi titularizabile. Este vorba despre cadre didactice care au obţinut cel puţin 7 la concursul de titularizare din această vară şi tot atât la proba practică. Dintre cadrele didactice care au reuşit să ocupe un post definitiv, 14 sunt educatoare, opt sunt învăţători, zece vor preda matematica, restul fiind repartizate la alte discipline. De remarcat că la învăţători s-au ocupat toate posturile titulare vacante, la educatoare a mai rămas un post disponibil, iar la matematică mai sunt libere cinci posturi titularizabile.

Reamintim că pentru anul şcolar 2015-2016 au fost disponibile 63 de posturi vacante în şcoli din judeţul Suceava, cu o valabilitate mai mare de 4 ani, din care cele mai multe au fost la educatoare – 15, apoi 14 la matematică şi opt la învăţători. Din totalul posturilor existente în învăţământul preuniversitar sucevean (467), 218 sunt complete şi au o durată determinată, de 1, 2 sau trei ani, 164 fiind vacante, iar 54 sunt rezervate. Celelalte posturi sunt cu norme didactice incomplete.

La concursul de titularizare din acest an, au ajuns până la final 521 de candidaţi suceveni, dintre care 162 au obţinut medii de la 7 în sus, după contestaţii, medii care permit ocuparea unui post cu contract pe o perioadă nedeterminată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: