Yoko Ono, Bono şi The Edge au dezvelit pe insula Ellis o tapiserie în amintirea lui John Lennon

tapiserieYoko Ono şi membrii trupei U2, Bono şi The Edge, au dezvelit miercuri o amplă tapiserie în amintirea lui John Lennon, care va rămâne instalată la New York – oraşul care a vrut să-i aducă un omagiu la 29 iulie regretatului artist, relatează EFE. „Este o zi foarte fericită pentru familia noastră, în care John este recunoscut de oraşul pe care l-a iubit atât de mult”, a spus Ono în timpul ceremoniei. „Să ne gândim la pace, să înfăptuim pacea. Împreună vom reuşi”, a spus văduva lui Lennon.

Organizaţia a dispus confecţionarea tapiseriei pentru a-i mulţumi lui Yoko Ono pentru că a permis înregistrarea versiunilor pieselor lui Lennon – Amnisty International obţinând din drepturile vânzării lor 5 milioane de dolari. Tapiseria a fost prezentată de Bono şi The Edge, care alături de producătorul muzical Jimmy Iovine au donat-o fundaţiei care gestionează insula Ellis şi unde va rămâne expusă temporar până la 14 august. Tapiseria va putea fi vizionată permanent din anul 2016. Opera, de mari dimensiuni, reprezintă insula Manhattan în chip de submarin galben pilotat de John Lennon şi a fost creată de artistul ceh Peter Sis.

Oraşul New York, din ordinul primarului Bill de Blasio, a declarat 29 iulie – Ziua lui John Lennon – în amintirea artistului care s-a instalat în Manhattan în 1971 şi unde a locuit până la asasinarea lui în 1980.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI