Elevii români – locul I în Europa la Olimpiada Internaţională de Chimie; patru medalii câştigate la Baku

Echipa României a obţinut două medalii de aur, una de argint şi una de bronz la cea de a 47-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie, desfăşurată în perioada 20 – 29 iulie, la Baku (Azerbaijan), rezultat care a clasat-o pe locul I în Europa şi pe 6 în lume, într-un clasament neoficial al ţărilor participante (79).

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice remis ieri AGERPRES, medaliile de aur au fost adjudecate de Dumitru Călugăru (clasa a XII-a, Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu), laureat cu argint la ultimele două ediţii, şi Andrei Iliescu (clasa a XII-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). Punctajele realizate le-au permis celor doi olimpici clasarea în primele zece locuri ale concursului.

Medalia de argint a fost obţinută de Paul Haidu-Gerea (clasa a X-a, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa), iar medalia de bronz a intrat în posesia lui Vlad Mihai Mandric (clasa a XII-a, Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti), premiat şi la ediţia de anul trecut (argint).

Conform MECŞ, Dumitru Călugăru, Andrei Iliescu şi Paul Haidu-Gerea şi-au adăugat în palmares distincţii de cel mai înalt nivel (medalii de aur şi argint) şi la Olimpiada Internaţională de Chimie „D. Mendeleev” din primăvara acestui an.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: