De la 3 august

Cartierul Obcini, lăsat, pentru o perioadă nedeterminată, fără apă caldă

> Viceprimarul Lucian Harşvoschi a anunţat că, spre deosebire de celelalte cartiere ale municipiului, în care întreruperea va dura 7 zile, în zonă se fac reparaţii şi în trei puncte termice > De suferit vor avea şi burdujenenii din zona punctului termic ANL, care vor avea parte de apă caldă din data de 12 august, cât şi cei din Cuza Vodă 2, în cazul cărora termenul de reluare este 15 august

obcini2.jpgLocuitorii cartierului Obcini al municipiului Suceava vor rămâne, de la începutul lunii august, pe o perioadă încă nedefinită, fără apă caldă la robinete. Anunţul a fost făcut de viceprimarul Lucian Harşovschi care a precizat că de luni, 3 august, societatea comercială falimentară Termica Suceava face reparaţii în zonele din oraş în care conductele de transport şi distribuire a agentului termic sunt vechi şi într-o stare avansată de uzură. Intervenţiile vor dura 7 zile, inclusiv umplerea şi golirea instalaţiilor, însă obcinenii nu se vor bucura de reluarea furnizării, întrucât în revizie intră şi punctele termice de cartier.

„Încep lucrările la punctele termice, în zonele 2, 3 şi 4 din cartierul Obcini. Aici, din nefericire, apa va fi oprită şi după ce va fi reluată în municipiu” a precizat viceprimarul.

De suferit vor avea şi locuitori ai cartierului Burdujeni, respectiv cei din zona punctului termic ANL, care vor avea parte de apă caldă, cel mai probabil, de pe 12 august, cât şi cei din Cuza Vodă 2, în cazul cărora term
enul de reluare este 15 august.

Intervenţii în sistemul de transport şi distribuire a agentului termic sunt prevăzute pentru trei zone sensibile de pe raza municipiului. Conform rezultatelor licitaţiilor organizate de Primărie, în Burdujeni, zona Gară, la schimbarea unui racord, executant desemnat prin licitaţie este Instal Expert; înlocuirea unei porţiuni de conducte primare din cartierul Obcini a fost adjudecată de asocierea Aquaterm şi Hidroterm, iar în Cuza Vodă 2 reabilitarea unui racord şi înlocuirea reţelei degradate revine tot Instal Expert. Termica va face de asemenea revizii în instalaţiile proprii din Lunca Sucevei, de întrerupere profitând, în acelaşi scop, şi producătorul de energie termică, Bioenergy.

„Într-o perioadă de o săptămână, cei de la Termica vor face propriile lucrări la fostul CET pe cărbune din Lunca Sucevei. Totodată, Bionergy va face anumite reglaje, pentru care nu este nevoie de prea multe zile. Din 7 zile cât durează reparaţiile, 3 zile înseamnă golirea şi umplerea instalaţiilor, în restul municipiului având loc reparaţii punctuale, de schimbări de vane, în aşa fel încât, dacă survin avarii, sucevenii să nu aibă prea mult de suferit” a explicat Lucian Harşovschi.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI