La 25 de ani de la înfiinţarea „Romsilva”

Ediţie de sărbătoare a „Cupei Bucovinei” la Hipodromul Rădăuţi

 cai echitatie radautiÎn zilele de 17, 18 şi 19 iulie va avea loc, la Hipodromul Rădăuţi, o nouă ediţie a Cupei Bucovina „Romsilva”, competiţie ecvestră de sărituri peste obstacole înscrisă în calendarul Federaţiei Ecvestre Române.

Anul acesta concursul are alură jubiliară, Regia Naţională a Pădurilor „Romsilva” sărbătorind 25 de ani de la înfiinţare.

S-au înscris în competiţie peste 50 de cai săritori antrenaţi în bazele hipice ale RNP şi în cluburi private de echitaţie din judeţele Neamţ, Iaşi, Bacău, Cluj, Sibiu, Tg. Mureş, Bucureşti. Premiile puse la bătaie de Direcţia Silvică Suceava sunt de 25.000 de lei.

Suceava va fi reprezentată în concurs de aproximativ 20 de cai, 13 provenind de la Şcoala de Echitaţie „Cai de legendă” de la Hardic, antrenaţi de Ionel Moroşanu, unul dintre primii zece dresori ai României, dar şi om de competiţie, deopotrivă.

Herghelia Rădăuţi vine în concurs cu caii şi călăreţii ei, la fel ca şi Forest Ecvestru Suceviţa, astfel că reprezentanţii gazdelor au şanse mari să câştige câteva premii puse la bătaie în cele 13 probe de nivel F, E, D şi C (nivelul de concurs este dat de litera cea mai aproape de A), precum şi în probe pentru cai şi concurenţi debutanţi.

Concursul se va desfăşura zilnic, începând cu ora 10, şi se va încheia spre ora 20, intrarea în Hipodromul Rădăuţi fiind gratuită, pentru toată lumea.

Ultimele două ediţii ale Cupei Bucovinei „Romsilva”, de la Rădăuţi au fost câştigate de Ştefănuţ Leonte, cel mai mic dintre cei trei cunoscuţi şi titraţi fraţi Leonte, antrenaţi chiar de tatăl lor, la Depozitul de armăsari „Dumbrava” de la Tg. Neamţ, aparţinând Regiei Naţionale a Pădurilor. Călărind nu mai puţin de cinci cai, debutanţi sau experimentaţi, Ştefan a obţinut punctajul maxim la toate probele la care a participat.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI