Propunere

Medicii suceveni din generaţia de aur, cetăţeni de onoare ai judeţului

> „Cei care sunt consumatori de servicii de sănătate, pot vedea o transformare foarte mare la Spitalul Judeţean, inclusiv în ceea ce priveşte cazarea şi masa, totul fiind ca la carte” apreciază alesul judeţean Mihai Grozavu, autorul iniţiativei

Medicii consacraţi care lucrează în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava ar urma să fie răsplătiţi cu titlul de cetăţean de onoare al judeţului Suceava.

Iniţiativa vine din partea consilierului judeţean Mihai Grozavu (PSD), care a cerut membrilor legislativului judeţean să facă propuneri, iar şefului administraţiei judeţene, Ioan Cătălin Nechifor, să întocmească un proiect de hotărâre în acest sens. Grozavu a remarcat transformările în bine care s-au petrecut în ultimii ani la unitatea spitalicească de urgenţă, considerând că valorile medicale sucevene trebuie omagiate, în 2015, cu prilejul sărbătoririi centenarului Spitalului Judeţean.

„Cei care sunt consumatori de servicii de sănătate pot vedea o transformare foarte mare la spital, inclusiv în ceea ce priveşte cazarea şi masa, totul fiind ca la carte. Întrucât anul viitor avem aniversarea a 50 de ani, iar din Consiliul Judeţean fac parte şi iluştri medici, propun să identificăm pe medicii valoroşi – generaţia valoroasă fiind pe terminate – şi să-i facem cetăţeni de onoare” a precizat alesul social-democrat Mihai Grozavu.

Ioan Cătălin Nechifor, preşedintele Consiliului Judeţean, a apreciat propunerea colegului său de partid, precizând că, într-adevăr, judeţul are o întreagă pleiadă de medici recunoscuţi, acordarea distincţiilor de cetăţean de onoare urmând a se petrece peste 1 an, după aprobarea în deliberativ.

„Aştept propuneri, pentru că Suceava are destule personalităţi medicale, iar acordarea titlului de cetăţean de onoare al judeţului ar fi o recunoaştere a meritelor deosebite ale acestora” a subliniat Ioan Cătălin Nechifor.

Reamintim că, recent, Instituţia Prefectului Suceava a instituit Cartea de onoare a valorilor bucovinene, în care vor semna personalităţile judeţene care se remarcă prin realizări deosebite. Cartea de onoare a valorilor bucovinene a fost inaugurată în şedinţa Colegiului prefectural de la finele lunii iunie, primul „onorat” fiind Vasile Rîmbu, directorul general al Spitalului Judeţean de Urgenţe „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI