În organizarea poliţiştilor suceveni

Educaţie şi prevenire în taberele de vară

> 25 de copii din Ciocăneşti şi Vama au participat deja la prima tabără, intitulată “Vacanţă Activă – Vacanţă în Siguranţă”

 

tabara-de-vara-3Peste 300 de copii din judeţ vor pleca în această vară în tabere organizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava împreună cu asociaţii nonguvernamentale, dar şi unităţi şcolare, sub deviza “Vacanţă Activă – Vacanţă în Siguranţă”. Acţiunile vor face copiilor vacanţa mai interesantă, dar au ca scop şi ideea devenită permanentă în programele Poliţiei Române, cea de a-i ţine departe de mediile delincvente şi a-i conştientiza asupra riscurilor adoptării unor comportamente de acest fel.

„Având în vedere faptul că pe perioada vacanţei de vară este mai dificil să se organizeze întâlniri şi activităţi cu elevii în mediul şcolar, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava desfăşoară împreună cu Romania Children Humanitarian Foundation şi alte organizaţii şi unităţi de învăţământ mai multe activităţi interactive pentru tineri, acţiunile având şi o pronunţată componentă preventivă” a comunicat subcomisar Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Prima tabără, pentru copii între 12 şi 16 ani

tabara-de-vara-1Prima tabără de vară pentru copii între 12 şi 16 ani a fost organizată în perioada 26 iunie – 30 iunie în comuna Vama. Au participat 25 de copii din comunele Ciocăneşti şi Vama care au obţinut rezultate bune la învăţătură în anul şcolar ce tocmai s-a încheiat şi nu au acumulat absenţe de la cursuri, elevi cu care s-a făcut, în cele câteva zile, educaţie pe toate fronturile.

„În cadrul taberei de vară au fost organizate zilnic ateliere şi workshopuri cu tematică preventivă cu participarea poliţiştilor. Au fost înmânate flyere şi afişe preventive şi au fost proiectate filme educative pe linia prevenirii dispariţiilor de minori, pornografiei infantile pe internet, dar şi pe linie de siguranţă rutieră” a transmis purtătorul de cuvânt al poliţiei sucevene.

Viaţă sănătoasă şi educaţie sanitară cu Brian Douglas

Pe 29 iunie, copiii din tabără au participat la o acţiune de promovare a stilului de viaţă sănătos şi de educaţie sanitară condusă de Brian Douglas, coordonatorul mai multor activităţi de prevenire şi combatere a tuberculozei, dar şi a adicţiilor de tutun, alcool şi drog. Au fost discuţii despre respectarea în viaţa de zi cu zi a unor minime norme de igienă personală, englezul care militează de ani de zile în Europa pentru prevenirea tuberculozei trăgând un semnal de alarmă cu privire la pericolul unor boli grave.

Despre victimă, autor, martor, poliţist, judecător…

În ultima zi de tabără, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au organizat trei ateliere tematice pe linia siguranţei pe internet, a siguranţei rutiere şi a prevenirii victimizării minorilor şi abordării situaţiilor conflictuale şi de risc, implicând tinerii în diferite jocuri pe aceste teme. Au fost simulate diverse situaţii cu elemente specifice laturii judiciare, astfel că cei mici au putut vedea ce înseamnă şi ce rol au „personajele” unei anchete judiciare, adică victimă, autor, martor, poliţist, legist, avocat, procuror, judecător etc.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI