Vasile Vargan a fost ales preşedintele Corpului Profesional al Mediatorilor Autorizaţi din judeţul Suceava

varganMediatorii suceveni din cadrul tuturor asociaţiilor din judeţ au strâns rândurile şi s-au constituit recent într-un corp profesional comun, asemănător a ceea ce înseamnă baroul pentru profesioniştii din avocatură.

Mediatorii suceveni au pus astfel în aplicare o hotărâre a Consiliului de Mediere din România, emisă în luna martie, prin care s-a decis descentralizarea acestei structuri profesionale şi reorganizarea ei la nivel de judeţ.

Corpului Profesional al Mediatorilor Autorizaţi este compus din totalitatea mediatorilor care îşi exercită profesia pe raza judeţului Suceava şi din care fac parte, până în acest moment, peste 100 de profesionişti.

Pe 18 mai, la Camera de Comerţ Suceava, sub coordonarea mediatorului Mihai Munteanu, membru al Consiliului de Mediere, a avut loc alegerea membrilor din conducerea C.P.M.A.

Prin vot secret şi direct, preşedinte a fost ales mediator Vasile Vargan, iar vicepreşedinţi Elena Daniela Cocriş şi Carmen Nistiriuc.

Mediatorul Cezar Crăciunescu va fi reprezentantul C.P.M.A pe lângă Curtea de Apel Suceava şi va fi consultat în relaţia cu sistemul juridic, respectiv Consiliul Superior al Magistraturii, instanţe, parchete, Inspectoratul de Poliţie etc.

Preşedintele C.P.M.A Suceava va face parte din Co-misia consultativă naţională a mediatorilor şi, împreună cu ceilalţi membri din conducere, va implementa la nivel local strategia Consiliului de mediere.

Tot preşedintele va reprezenta mediatorii în relaţia cu autorităţile publice locale, reprezentanţii altor profesii liberale, va asigura comunicarea permanentă cu Consiliul de mediere, va promova activitatea de mediere, va completa dosarele de autorizare, va actualiza tabloul mediatorilor din judeţ, va propune modificări şi completări ale legii medierii şi va reprezenta mediatorii în relaţia cu sistemul judiciar.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: