Mircea Diaconu lansează un proiect destinat salvării patrimoniului cultural românesc

Europarlamentarul Mircea Diaconu a lansat pe site-ul personal un proiect dedicat cunoaşterii, promovării şi îndeosebi salvării patrimoniului cultural românesc „aflat în suferinţă”, informează un comunicat al biroului politicianului remis sâmbătă Agerpres.

Site-ul www.mirceadiaconu.ro pune la dispoziţia utilizatorilor înregistraţi o hartă interactivă pe care vor putea plasa diverse obiective propuse pentru a fi avute în atenţie, precum şi o platformă de discuţii, destinată schimburilor de opinii, idei şi propuneri pentru îmbunătăţirea stării sau salvarea patrimoniului „rănit” – clădiri, monumente, obiceiuri sau meşteşuguri tradiţionale etc.

Potrivit sursei citate, participanţii la proiect sunt îndemnaţi să identifice în teren şi să raporteze, cu texte şi fotografii convingătoare, obiectivele de patrimoniu care le atrag atenţia, să se implice în discuţii pe pagina individuală a fiecărui obiectiv, să încerce să strângă cât mai mulţi susţinători pentru cauza respectivă şi să organizeze întâlniri cu membrii comunităţii locale interesaţi de subiect. „Utilizatorii care vor aduna susţinători pentru obiectivele raportate vor primi sprijin pentru popularizarea cauzei şi asistenţă în întocmirea de proiecte prin accesarea fondurilor europene”, informează biroul europarlamentarului Mircea Diaconu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: