De la comisarii de mediu, o plângere penală, o suspendare de activitate şi retragerea unei autorizaţii

> Pe parcursul primelor 3 luni ale anului 2015 au fost date amenzi în valoare de 335.600 lei

Lucrătorii specializaţi ai Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Suceava au desfăşurat, în primul trimestru al anului 2015, 295 de acţiuni de control, dintre care, cele mai multe, respectiv 118, au vizat poluarea industrială, informează şeful instituţiei, Adriana Iordache, precizând că alte 42 de inspecţii au urmărit respectarea reglementărilor legale privind biodiversitatea, biosecuritatea şi ariile naturale protejate.

Comisarul-şef Adriana Iordache face cunoscut că 38 de inspecţii s-au axat pe verificarea sesizărilor şi petiţiilor primite pe adresa instituţiei, în timp ce nouă acţiuni s-au întreprins ca urmare a autosesizării, iar una a survenit unei poluări accidentale. Pe de altă parte, 101 controale au fost dispuse de Comisariatul General al Gărzii de Mediu şi Autoritatea Centrală pentru Protecţia Mediului, nouă s-au organizat cu alte autorităţi, două verificări au urmărit ducerea la îndeplinire a măsurilor trasate anterior, iar o inspecţie a avut ca scop identificarea unor obiective noi.

Pe parcursul primelor 3 luni ale anului 2015, comisarii judeţeni de mediu au completat 41 de sancţiuni contravenţionale, dând 66 de avertismente şi aplicând 21 de amenzi, acestea din urmă în valoare totală de 335.600 de lei.

Într-un caz, lucrătorii Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu au recurs la suspendarea activităţii, iar într-o altă situaţie s-a făcut propunerea de suspendare a actelor de reglementare. Ca urmare a neregulilor constatate, Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu Suceava s-a adresat cu o sesizare organelor de cercetare penală.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: