Abonamente TPL gratuite pentru o parte dintre angajaţii Primăriei Suceava

> Viceprimarul Harşovschi face un apel ca cei care vin cu maşina la serviciu să lase parcarea pentru contribuabili

Angajaţii Primăriei Suceava care sunt nevoiţi să se deplaseze în teren pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu vor avea la dispoziţie 30 de abonamente TPL nenominale, lunare.

Primarul Ion Lungu şi cei doi viceprimari, Lucian Harşovschi şi Ovidiu Doroftei, au iniţiat un proiect de hotărâre privind achiziţionarea de abonamente TPL pentru deplasările personalului Primăriei pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu.

Potrivit iniţiatorilor, realizarea unor atribuţii de serviciu, cum ar fi efectuarea anchetelor sociale, vizionarea stadiului de executare a unor lucrări edilitar-gospodăreşti, verificarea modului în care se realizează salubritatea menajeră, iluminatul public etc. de către angajaţii Primăriei se poate realiza numai prin deplasarea în teren. Totodată, iniţiatorii au ţinut cont şi de deplasarea angajaţilor de la Biroul de Evidenţă a Persoanei de la Iulius Mall sau de la Direcţia de Asistenţă Socială la sediul Primăriei.

Iniţiatorii au mai arătat că, de cele mai multe ori, salariaţii plătesc din bugetul propriu deplasările, fără a solicita decontarea cheltuielilor, dat fiind faptul că parcul auto al instituţiei nu poate acoperi această nevoie de transport.

În acest sens, în şedinţa de consiliu local de joi, 30 aprilie, proiectul a fost votat în unanimitate de cei 16 consilieri locali suceveni, pe ordinea suplimentară.

Cele 30 de abonamente vor fi distribuite şefilor de compartimente din Primărie, iar aceştia le vor da mai departe angajaţilor, atunci când vor fi nevoiţi să facă deplasări în interes de serviciu. Totodată, şefii compartimentelor vor întocmi note justificative în privinţa deplasărilor.

„Abonamentele rămân la Primărie, nu le ia nimeni acasă” a spus viceprimarul Lucian Harşovschi.

El a mai precizat că se lucrează la un nou regulament în privinţa utilizării parcării Primăriei şi a făcut un apel la angajaţii instituţiei să nu ocupe parcarea, aceasta fiind destinată în special contribuabililor, dar şi reprezentanţilor altor instituţii care vin cu diverse probleme la Primărie.

Lucian Harşovschi

Lucian Harşovschi

„Adresăm o rugăminte şi cred că îi vom supăra pe unii dintre ei, lucrăm la un regulament în aşa fel încât, odată ce aceste abonamente vor fi împărţite, să vină la serviciu normal, iar parcarea Primăriei municipiului Suceava să rămână doar pentru contribuabili, cei care vin să-şi plătească dările, taxele, impozitele, să poată să găsească un loc de parcare” a declarat Harşovschi.

El le-a propus angajaţilor Primăriei să parcheze în zona Stadionului Areni, pe strada Alexandru cel Bun sau în zona garajelor din spatele instituţiei.

Lucian Harşovschi a mai arătat că regulamentul la care se lucrează ar putea impune un timp de maxim două ore în care maşinile să fie lăsate în parcarea Primăriei Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: