Conform evaluării activităţii manageriale din anul trecut

Centrul Cultural Bucovina şi-a… depăşit planul în toate privinţele !

Activitatea managerială de la Centrul Cultural Bucovina (CCB), din anul 2014, a fost evaluată şi calificată la superlativ de Consiliul Judeţean Suceava, astfel că s-a propus ca managerul Viorel Varvaroi să fie menţinut pe funcţie în continuare.

Viorel Varvaroi

Viorel Varvaroi

Viorel Varvaroi se află la conducerea CCB de peste un an, iar ieri a prezentat concluziile comisiei de evaluare şi raportul său de activitate pentru anul 2014, în cadrul unei conferinţe de presă. Viorel Varvaroi consideră că instituţia pe care o conduce este „unul din cele mai bune centre culturale din ţară”, deoarece şi-a realizat toate obiectivele propuse.

Parcurgând concluziile evaluării se poate spune că instituţia şi-a „depăşit planul”, atât din punct de vedere financiar, cât şi în ce priveşte proiectele culturale. Managerul a precizat că sunt depăşiri de plan la venituri – 107,31%, faţă de cele prevăzute în planul de management, şi de 111,66% la veniturile proprii.

De asemenea, în perioada care a fost evaluat, CCB a realizat 118 proiecte culturale, faţă de 66 prevăzute în program.

Viorel Varvaroi a declarat că toate acestea nu s-ar fi îndeplinit fără implicarea primăriilor, instituţiilor culturale şi a unor organizaţii din judeţ cu care a colaborat, fără sprijinul CJ: „Am găsit înţelegere în tot ce am întreprins, nu numai la preşedintele Cătălin Nechifor, ci şi la consilierii judeţeni care au fost alături de noi. Dacă anul trecut am avut rezultate deosebite, anul acesta ne propunem să facem activităţi peste nivelul de anul trecut. Încă nu am definitivat calendarul de activităţi, dar am realizat tot ce ne-am propus pe primul trimestru al acestui an”.

La Ansamblul „Ciprian Porumbescu” se caută „formule noi” de a prezenta folclorul

DSCN9584Luate rând pe rând, toate cele trei direcţii care funcţionează în cadrul Centrului Cultural Bucovina – Ansamblul „Ciprian Porumbescu”, Şcoala Populară de Arte „Ion Irimescu” şi Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale – au avut realizări deosebite în 2014, arată raportul de activitate al CCB.

Directoarea Ansamblului, Tamira Gonda Cojocariu, a declarat ieri, în acelaşi cadru, că în 2015 Ansamblul îşi propune „să găsească formule noi de a prezenta folclorul”, pentru a atrage publicul din judeţ şi din ţară şi sub alte forme, în afară de spectacole, pentru că „trebuie să venim în întâmpinarea unei culturi care se dezvoltă mereu, să devenim atractivi şi pentru Comunitatea Europeană”.

Cu prilejul împlinirii celor 60 de ani de activitate, membrii ansamblului s-au înnoit cu trei rânduri de costume populare, ansamblul a fost dotat cu instrumente muzicale, achiziţii în valoare de 30.000 lei, şi a fost achiziţionat, în leasing, un autocar.

Şcoala Populară de Artă are 200 de elevi în plus şi clase noi în judeţ

Directorul Şcolii Populare de Artă „Ion Irimescu”, Ion Băiţan, a precizat că structura are 200 de elevi în plus, în acest an şcolar, în total fiind 600, iar cursurile s-au extins în judeţ, fiind clase noi la Poiana Stampei, Berchişeşti şi Stulpicani.

Ansamblul „Bucovina” al şcolii a reprezentat judeţul cu succes la Cernăuţi şi Chişinău.

„Anul trecut s-a cumpărat un rând de costume populare pentru membrii ansamblului, au fost dotate şi clasele cu instrumente muzicale. Am fost sprijiniţi, am vizitat şi alte şcoli din ţară, cea de la Oradea de exemplu, dar noi putem să ne mândrim în ce priveşte dotarea” a spus Ion Băiţan.

Şcoala de Artă a beneficiat de o sponsorizare de 10.000 de euro de la o persoană din Republica Moldova, bani care s-au cheltuit pe costume, instrumente şi alte dotări.

Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale – „un reper şi un sfetnic” în promovarea culturii

Călin Brăteanu este de două luni directorul Centrului pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, în locul lui Victor T. Rusu. El a explicat că direcţia are un număr restrâns de salariaţi – 16 specialişti – care „duc pe umeri răspunderea” pentru activităţile culturale din judeţ, pentru munca de cercetare şi conservare, pentru promovarea valorilor tradiţionale. „Sperăm ca prin manifestările şi serviciile culturale pe care le aducem să fim un reper şi un sfetnic de încredere în ce priveşte promovarea culturală a judeţului”, a spus Călin Brăteanu.

Viorel Varvaroi se află la conducerea Centrului Cultural Bucovina din vara lui 2013, ulterior activitatea Centrului fiind reorganizată pe direcţiile menţionate, înfiinţate în locul secţiilor existente până atunci.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: