Festivalul francofon „Primăvara Poeţilor”, un adevărat succes pe linie de diplomaţie cultural

primavara-poetilor-4În perioada 6­22 martie 2015 a avut loc Festivalul Internaţional Francofon „Primăvara Poeţilor”, aflat la cea de­a X-a ediţie la Suceava. În cele peste două săptămâni de evenimente au participat aproximativ 2.000 de persoane, festivalul având o audienţă formală şi informală de peste 5.000 de persoane.

„Vorbim, fără doar şi poate, despre un adevărat succes pe linie de diplomaţie culturală, construit cu acribie şi devotament de organizatori, pentru Suceava, pentru Bucovina, pentru România” a spus Angela Furtună, iniţiator, manager de proiect şi director artistic al Festivalului Internaţional Francofon „Le Printemps des Poetes – Primăvara Poeţilor”.

primavara-poetilor-2Potrivit scriitoarei Angela Furtună, în acest an, proiectul s­a extins de la Suceava, Iaşi şi Fălticeni, până la Rădăuţi, Siret şi Galaţi, prin filiala regională Galaţi­Tecuci a USR, dar şi prin societăţi culturale şi personalităţi academice.

„În cadrul ediţiei sucevene a Festivalului Internaţional Francofon, şi cu scopul de promovare a excelenţei româneşti educaţionale şi de cultură, a fost iniţiată, de mai bine de cinci ani, decernarea unor premii culturale dedicate unor mari personalităţi ale educaţiei şi culturii, cu rezonanţă bucovineană şi naţională” a menţionat Angela Furtună.

Astfel, Premiul Cultural pentru Speranţă, Valoare şi Artă „Cornelia Mânicuţă” a fost decernat Casei de Cultură a Studenţilor de la USV şi directorului Valentin Ianoş, iar Premiul Cultural pentru Speranţă, Valoare şi Artă „Iulia Leo Miza” a fost decernat Colegiului Naţional de Informatică „Spiru Haret” şi reprezentanţilor catedrei de limba şi literatura franceză prof. Aura Mihoc, prof. Diana Rusu, prof. Daniela Boşca, prof. Anca Brăescu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: