Triunghiul Femeilor

Casa de Cultură Suceava a fost gazda unei comedii spumoase în regia Rodicăi Popescu Bitănescu, care a făcut parte şi din distribuţie, alături de Tania Popa şi Viviana Alivizache. Piesa este o „comedie ezoterică, dar reală”, aşa a prezentat-o regizoarea. O comedie aparent facilă, dar care atinge teme fundamentale şi universale: dragostea, viaţa şi moartea, Dumnezeu. Deşi ascunse în conversaţii banale între trei femei excentrice, care sar în discuţiile lor, de la un subiect la altul, problemele filosofice ridicate rămân cu tine şi după ce ai părăsit sala de spectacol. Experienţele lor, iniţial fără legătură, se întrepătrund şi creează o relaţie puternică între ele, atrăgând şi publicul în acest triunghi bizar.

Decorul minimalist şi costumele extravagante, viu colorate, capătă de-a lungul piesei o încărcătură simbolică care subliniază personajele şi întăresc mesajul piesei: lumea ca balamuc şi balamucul ca normalitate, evadarea din nebunie şi reîntoarcerea la ea ca mecanism de apărare.

Jocul impecabil al actriţelor a fost un element definitoriu pentru piesă. Atmosfera creată, textul presărat cu înţelepciune populară, decorul s-au completat armonios spre deliciul spectatorilor.

        triunghiul-femeilor-IMG_5203          triunghiul-femeilor-IMG_5204

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: