DNA Suceava, evidenţiată pentru investigarea unor cazuri de amploare

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a evidenţiat activitatea secţiei teritoriale Suceava în cadrul bilanţului anual al acestei instituţii pentru anul 2014.

Potrivit lui Kovesi, anchetele DNA în 2014 au vizat domenii diversificate, cum ar fi retrocedări ilegale ale proprietăţilor, sănătate, educaţie, achiziţii publice, corupţie în legătură cu procesul legislativ sau fraude cu fonduri europene.

„Unele anchete au împiedicat producerea unor prejudicii importante bugetului de stat. Într-un singur dosar, intervenţia procurorilor a prevenit producerea unui prejudiciu de peste 105 milioane euro, sumă ce reprezintă de cinci ori bugetul DNA.

În alte dosare, intervenţia procurorilor a blocat retrocedarea ilegală a unor terenuri, evitându-se prejudicierea statului cu suma de peste 300.000.000 euro” a spus procurorul-şef al DNA.

Ea a menţionat că, urmare a reorganizării asumate şi realizate în anul 2014, a avut loc o impulsionare a activităţii structurilor teritoriale şi o creştere a eficienţei activităţii acestora, iar rolul şi contribuţia structurilor teritoriale au devenit din ce în ce mai importante.

„Trebuie evidenţiată aici investigarea unor cazuri de amploare, cu impact deosebit în rândul societăţii efectuate de colegii din Braşov, Cluj, Oradea, Ploieşti, Piteşti, Timişoara şi Suceava. O creştere semnificativă a volumului de activitate şi a numărului de rechizitorii s-a înregistrat la serviciile teritoriale Constanţa, Craiova, Bacău, Galaţi, Iaşi, Alba şi Târgu Mureş” a declarat Kovesi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: