Trei bănci vor să crediteze municipalitatea suceveană pentru amenajarea parcului de agrement proiectat în 2010

> „Sper să desemnăm un câştigător, astfel încât să demarăm cât mai repede realizarea proiectului atât de aşteptat de suceveni” a declarat primarul Ion Lungu > Din cauza crizei, realizarea zonei de agrement „Trei iazuri” nu a mai obţinut fonduri guvernamentale, aşa cum s-a calculat iniţial

Ion Lungu

Ion Lungu

Primăria Suceava a înregistrat trei oferte în cadrul licitaţiei pentru contractarea unui credit cu care se va realiza viitoarea zonă de agrement a municipiului. În competiţie au intrat Unicredit Ţiriac Bank, Banca de export-import a României şi CEC Bank.

„În primă fază, toate trei ofertele sunt eligibile, urmând ca, în termen de aproximativ 10 zile, comisia de licitaţie să stabilească oferta câştigătoare. Sper să desemnăm un câştigător, astfel încât să demarăm cât mai repede realizarea proiectului atât de aşteptat de suceveni” a declarat şeful administraţiei locale, Ion Lungu. Noul obiectiv urmează a fi materializat pe 3 ha de teren, suprafaţă obţinută de la RAAPPS, printr-o hotărâre de guvern, primarul declarând că, în urma contractării creditului de 10 milioane de lei, gradul de îndatorare al administraţiei locale va creşte cu 1%, respectiv de la 14% la 15%.

Reamintim că, în 2010, Consiliului Local Suceava a aprobat o investiţie de 10,8 milioane de lei pentru amenajarea viitoarei zone de agrement „Tătăraşi”. Amplasamentul este prevăzut a avea spaţii verzi, locuri de joacă pentru copii şi alei pietonale, platforme de tip amfiteatru, precum şi construcţii cu destinaţia de cazare, servicii de alimentaţie publică şi manifestări culturale. Un loc aparte va fi rezervat unui lac ambiental, dar şi unui lac de agrement pentru ambarcaţiuni uşoare de tipul bărcilor sau hidrobicicletelor. Zona de sport şi servicii era proiectată cu terase, spaţii comerciale şi de alimentaţie publică, terenuri de baschet, minigolf şi tenis, cu gradenele aferente. De asemenea, potrivit proiectului iniţial, zonei de agrement nu trebuie să-i lipsească cabinetul medical şi grupurile sanitare. În august 2014, Ion Lungu preciza că, din cauza crizei economice, proiectul de realizare a zonei de agrement „Trei iazuri”, situată pe strada Brădetului, lângă Casa de oaspeţi, în spatele fostei uzine electrice, nu mai poate fi materializat cu fonduri guvernamentale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: