Mihai Neagu pleacă din UNPR şi va activa ca senator independent în gruparea lui Mircea Geoană

mihai-neaguSenatorul UNPR de Suceava Mihai Neagu a anunţat, miercuri, în plenul Senatului, că devine independent. Parlamentarul sucevean a spus că a demisionat din UNPR şi că va activa în continuare ca independent, susţinând platforma noului proiect social-democrat, „România noastră”, iniţiat de fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană.

Până în prezent, pe site-ul oficial al Senatului, Mihai Neagu figura în Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat.

Senatorul independent de Suceava Mihai Neagu a fost ales la alegerile din 2012 din partea USL (PC). El a fost preşedinte al Organizaţiei Judeţene Suceava a PC până în decembrie 2013, când a demisionat din partid pentru a activa ca independent.

Parlamentarul a motivat la acea vreme că a recurs la acest gest întrucât nu vede o dezvoltare a acestei formaţiuni politice. El a arătat că ţinta propusă ca PC să aibă o cotă electorală de 16% în 2016 nu este realizabilă, întrucât nu se doreşte aşa ceva.

În 15 februarie 2014, Neagu a semnat adeziunea la UNPR, dar apoi a întrerupt discuţiile cu această formaţiune politică şi nu a anunţat, în plen, trecerea la noua formaţiune.

Discuţiile cu UNPR au fost reluate după ce PSD a arătat că nu poate prelua în partid un parlamentar care semnase adeziunea la UNPR, pentru că ar fi încălcat protocolul din cadrul Alianţei de Centru Stânga.

În martie 2014, Mihai Neagu a anunţat, în plenul Senatului, că se înscrie în UNPR. El a declarat atunci că va continua cu acest partid politic în ceea ce priveşte viitorul său politic.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: