UN PUNCT DE VEDERE

Elena Udrea şi Cutia Pandorei

Ceea ce se întâmplă la ora actuală în România nu este decât un război între adepţii intereselor financiare actuale şi perdanţii clasei politice care a condus România. Justiţia românească ne dă secvenţe de telenovele cu cătuşe, spectacole ieftine pentru a abate atenţia opiniei publice de la realităţile româneşti, dar mai ales de la ceea ce se întâmplă la graniţele Uniunii Europene, războiul din Ucraina.

Mass-media românească te asfixiază cu imaginea Elenei Udrea şi cu gestul ei mafiot, imagini care nu fac decât să stârnească nemulţumiri de o parte şi de alta a celor care vor să scape de închisoare şi a celor care condamnă. Cei care până mai ieri au dus oala de noapte a lui Traian Băsescu nu fac acum decât să-l dea în gât, cu toate că au furat împreună şi tot astfel s-au înfruptat din plăcerile vieţii.

Traian Băsescu dovedeşte încă odată că este un om lipsit de onoare şi pe deasupra laş. Tăcerea lui timp de o lună de zile dovedeşte faptul că îi este frică şi, prin vorbe, vrea să pară că nu a avut nici un amestec în afacerile Elenei Udrea. Dar el este cel care a protejat-o pe această Irodia, Salomee, Teodora, împărăteasa Bizanţului, care s-a vrut, când era pe cai mari, o Evita Peron a României. Şi locul lui Traian Băsescu trebuie să fie lângă slăbiciunea lui sufletească, Elena Udrea. Măreţia şi decăderea Elenei Udrea trebuie să-i avertizeze pe mulţii pseudo-politicieni români de faptul că gloria este efemeră, că banul este cel care deschide mâna diavolului. Am văzut imaginea deplorabilă a Elenei Udrea cu cătuşele pe mâini, cu un chip descompus în ciuda eforturilor ei de a părea o femeie cu stomacul tare. Imaginea ei este o sfidare la adresa celor care abia de îşi duc ziua de azi pe mâine. Ea a trăit timp de zece ani într-o viaţă de dolce farniente prin staţiuni exotice, înţolită la cele mai mari case de modă din Europa, cu lachei care o adulau, ridicându-i osanale şi făcând-o chiar să se creadă o stăpână a României.

De fapt, numele de Elena pentru România a fost întotdeauna păgubos. O avem pe Duduia, metresa regelui Carol al II-lea care, dându-se bolnavă şi pe patul morţii, îl face pe dezertorul rege Carol al II-lea din Primul Război Mondial să se căsătorească cu ea şi astfel să fie declarată regină a României. Nu trebuie omis nici numele sinistrei Elena Ceauşescu.

Dezertarea din tabăra Băsescu dovedeşte faptul că zbuciumul lor confuz nu este decât un mod de a-şi trăda tovarăşii de furt şi nu putem să nu amintim aici de Adriean Videanu, cel care a condus Fondul Româno-American şi mulţi ani a fost mâna dreaptă a fostului preşedinte Băsescu. Cum de acesta a fost pus în libertate, mai ales că soţia lui, Mioriţa, a fost văzută intrând în locuinţa lui Traian Băsescu? Să fi cedat altcuiva carierele de marmură ale ţării pentru a obţine libertatea? Un alt locotenent al lui Traian Băsescu, astăzi dat la fund, nu este nimeni altul decât Radu Berceanu cu domiciliul în Costa Rica şi el implicat în mari scandaluri de corupţie, în special în cazul companiei petrochimice SUNOIL. Unsul, în funcţia de premier, Mihai Răzvan Ungureanu, de către Traian Băsescu, cel care trebuie să dea socoteală pentru afacerea „Godju” se află în dreapta actualului preşedinte, Klaus Iohannis. Aceşti oameni nefaşti au o orgolioasă încredere că Justiţia nu le va putea face nimic, că ei nu vor fi pedepsiţi niciodată de lege. Nu înţeleg nici în ruptul capului cum de confidentul, până mai ieri, al lui Traian Băsescu, cel care l-a făcut de două ori preşedinte al României, Vasile Blaga, vrea să devină omul numărul doi al României.

Traian Băsescu, omul care a dat grade ofiţerilor din serviciile speciale nu a făcut decât să-şi ferească viitorul de surprize.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI