„Poate utopia va deveni realitate”

Deputatul PNL de Suceava Sanda-Maria Ardeleanu a declarat, joi seara, în emisiunea Ora de politică de la Intermedia TV, că face parte dintre parlamentarii care susţin unirea Republicii Moldova cu România.

„Există o mişcare a unui grup foarte curajos de tineri, Pro Basarabia. Am semnat pactul pentru Basarabia. Aceşti tineri au reuşit să convingă prin acţiunile lor apropierea dintre statele româneşti” a spus Ardeleanu.

Deputatul sucevean a exemplificat cu parteneriatul dintre Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava şi Liceul „Ştefan cel Mare” din Chişinău, care a fost încheiat cu aportul acestor tineri.

Ardeleanu a mai spus că susţine acest principiu unionist în spaţiul comun românesc, dar recunoaşte că unirea până în 2016 este o utopie.

„Lucrurile frumoase se nasc din utopii. (…) Poate utopia va deveni realitate” a spus deputatul sucevean.

Din grupul „Prietenii Unirii” fac parte 40 de parlamentari români care propun sa susţină dezvoltarea infrastructurii comune România – Moldova, urgentarea interconectării celor două sisteme energetice şi sprijinirea companiilor din România şi R. Moldova, potrivit unui comunicat al Platformei unioniste Acţiunea 2012.

Grupul format în Parlamentul României are ca scop să propună Moldovei unirea până în 2016.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: