Jazz-Photo

O frântură de lume în alb-negru

Victor-T-Rusu-expozitie Vernisajul expoziţiei Jazz-Photo a lui Victor T. Rusu a fost un spectacol demn de galeriile de renume. Jazz-Photo este o expoziţie bine construită, unitară, cu o atmosferă complexă, cu inflexiuni armonioase şi structuri diverse, ca o muzică bună. „Fotografia îi ajută pe oameni să vadă” (Berenice Abbott) şi asta face şi fotografia lui Victor T. Rusu. Nu epatează, nu şochează, nu iese din comun, dar îţi readuce în atenţie lucruri, situaţii, stări pe care le ştii, le-ai întâlnit, le-ai trăit.

 Plecând de la crâmpeie de natură, trecând prin armoniile geometrice ale lemnului, căutând echilibrul în simetriile şi liniaritatea unor obiecte banale, spectatorul asistă la o tainică trecere a timpului, la o înţelegere intrinsecă a ordinii lumii.

Poteci însorite, fâlfâit de aripi, colţuri aspre de clădiri uitate, texturi, delicateţea unei păpădii, curbura unei frunze, o privire, momente şi trăiri surprinse discret în lumini şi umbre, în alb şi negru.

Atmosfera boemă, muzica, spectacolul de lumini au subliniat discret fotografiile artistului. Eleganţa vernisajului a fost încununată de însăşi prezenţa artistului, o prezenţă discretă şi distinsă care a lăsat ca fotografiile să vorbească prin ele însele, rezumându-şi discursul la a mulţumi celor care l-au sprijinit în realizarea expoziţiei, dar şi celor prezenţi în număr foarte mare.

Jazz-Photo este o expoziţie de detalii, acele detalii care îţi gâdilă privirea, îţi bucură ziua şi îţi fac viaţa mai frumoasă.

 Premii, diplome şi medalii

 Stefan Tóth, preşedintele Asociaţiei „Euro Foto Art” şi al Clubului Fotografic „Nufărul” Oradea i-a înmânat lui Victor T. Rusu medalia de argint „Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly” pentru o lucrare apreciată de juriul internaţional al Ediţiei a IX-a a Salonului Internaţional al Artiştilor Fotografi Români şi Maghiari de Pretutindeni.

În acelaşi cadru festiv, Victor T. Rusu a primit din partea Centrului Cultural Bucovina şi a Societăţii Artiştilor şi Amicilor Artelor Plastice din Bucovina premiul şi diploma OPERA OMNIA.

Centrul Cultural Bucovina a acordat titlul de Amicul artelor, pentru sprijinirea artelor vizuale, inclusiv prin achiziţionarea integrală a unei expoziţii, dlui Marcel Rusu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: