OM PSD Suceava nu acceptă înlocuirea viceprimarului Vîrvara şi atacă în instanţă

> Donţu: Schimbarea s-a făcut în coordonarea lui Ion Lungu

Ovidiu Donţu

Ovidiu Donţu

Preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Suceava, senatorul Ovidiu Donţu, a declarat, marţi seara, în cadrul emisiunii Ora de politică de la Intermedia TV, că organizaţia PSD nu consideră că hotărârea Consiliului Local Suceava de înlocuire a viceprimarului PSD Gavril Vîrvara a fost legal adoptată şi că o va ataca în instanţă.

El a spus că hotărârea de înlocuire a lui Vîrvara e împotriva cetăţenilor, apreciind că în urma alegerilor din 2012 a fost dat un vot şi că acela trebuie respectat.

Totodată, Donţu a mai declarat că va propune un proiect de lege prin care viceprimarul să nu poată fi înlocuit din funcţie decât în baza unor motive temeinice.

El a spus că nu poate să aibă încredere în deciziile consilierilor locali suceveni în condiţiile în care are cunoştinţă de faptul că un consilier local ar fi luat 200 de euro ca să voteze într-un anumit fel, în timpul Alianţei D.A.

„Instituţia consilierului local trebuie reformată” a spus Donţu.

El a mai declarat că PSD Suceava, prin consilierul Eugen Girigan, a avertizat că proiectul de hotărâre supus dezbaterii nu conţine toate elementele unui act normativ de acest gen şi că este împotriva legii, motiv pentru care PSD s-a retras din sală.

Totodată, Ovidiu Donţu a afirmat că întreaga acţiune de înlocuire a viceprimarului Vârvara s-a făcut sub coordonarea primarului Ion Lungu.

El a spus că din câte a aflat, Ion Lungu a acceptat să susţină la alegerile din 2016 un deputat de dreapta din Suceava, ca apoi să candideze la alegerile parlamentare în colegiul respectivului deputat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: