Ar fi trebuit să se vadă pe străzile Sucevei că au fost prinşi 1000 de câini

caini-P1370388-(1)> În adăpost, câinii se sfâşie între ei

Unul dintre militanţii suceveni pentru protecţia animalelor, Doiniţa Cocriş, consilier local PSD, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că propune un plan de soluţionare a problemei câinilor fără stăpân din municipiul Suceava, care ar trebui să înceapă cu sterilizarea şi microciparea câinilor din curţi.

Potrivit Doiniţei Cocriş, mulţi dintre câinii de pe străzi provin din curţile oamenilor şi au fost abandonaţi. Prin sterilizare şi microcipare, aceşti câini nu se mai înmulţesc, iar stăpânii lor pot fi identificaţi imediat dacă animalele au fost abandonate.

Ea a declarat că, din datele pe care le deţine, din septembrie au fost adunaţi de pe străzi aproape 1000 de câini fără stăpân şi duşi la adăpostul din lunca Sucevei.

Cocriş consideră că ar fi trebuit ca, în general, în municipiu, să se simtă lipsa a 1000 de câini, dar că, din păcate, locurile din care aceştia au fost extraşi au fost ocupate de alţii. Ea a spus că aceşti noi câini provin din localităţi limitrofe sau din diverse curţi de unde au fost eliberaţi şi a catalogat drept „poveşti” relatările potrivit cărora ar fi aduşi câini cu camioanele la intrarea în municipiu. „Nimeni nu a văzut aşa ceva” a precizat Cocriş.

Ea a mai declarat că în adăposturile municipalităţii sunt acum cazaţi circa 1.500 de câini şi că norma de cazare a fost depăşită, iar câinii au ajuns să se sfâşie între ei.

Cocriş a relatat că sunt unii iubitori de animale care vin la adăpost pentru a vizita şi oferi de mâncare câinilor pe care îi aveau pe lângă bloc, dar că nu i-au mai găsit pentru că s-au sfâşiat între ei.

Ea consideră că adăpostul trebuie extins şi că vor trebui angajaţi medici veterinari în plus faţă de cei trei medici veterinari care lucrează acum la adăpost.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: