165 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu

În fiecare an, pe data de 15 ianuarie, Mihai Eminescu, „Luceafărul poeziei româneşti”, ajunge la inimile tuturor fălticenenilor care doresc să îl omagieze, fie că este vorba de copii, tineri sau adulţi.

Preşcolarii din grupa mare „Campionii” de la Grădiniţa cu Program Normal „Lizuca”, împreună cu ed. Doiniţa Balan şi prof. de limba şi literatura română Bogdan Feştilă, de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”, l-au cinstit, într-o atmosferă de sărbătoare, pe marele poet. Preşcolarii au discutat despre viaţa şi opera lui, au realizat lucrări închinate poetului pe care le-au prezentat părinţilor în cadrul unei expoziţii, împreună cu un moment artistic.

„Sub semnul omagierii poetului Mihai Eminescu am derulat activităţi cu o mare încărcătură emoţională, atât pentru preşcolari cât şi pentru invitaţi. Evocându-l pe «Luceafărul poeziei romaneşti», am derulat activităţi care au urmărit familiarizarea copiilor cu viaţa şi cu textul eminescian, precum şi interpretarea personalizată (poezii recitate sau transpuse în cântece) a creaţiilor sale. Activitatea desfăşurată a reprezentat un moment de bucurie, emoţie şi sensibilitate transmis de copiii ale căror glasuri au umplut grupa de vibraţii pozitive, fiind fascinaţi de fantezia poetică a marelui Eminescu” ne-a informat ed. Doiniţa Bălan.

Biblioteca municipală „Eu-gen Lovinescu” a organizat expoziţia documentară cu cărţi scrise de şi despre Mihai Eminescu, la vernisajul căreia au participat elevi de la şcolile gimnaziale. Aşa cum ne-a informat Nicoleta Hoştinaru, bibliotecar-şef, cu această ocazie, poetul Constantin Boboc a dedicat poetului, prozatorului, dramaturgului, publicistului născut la Botoşani la 15 ianuarie 1850 poezia „Eminescu”.

Şi la Muzeul de Artă „Ion Irimescu” i-a fost adus un omagiu în cadrul evenimentului cultural „Eminesciana”, moderat de prof. de limba şi literatura română Marius Pintilii. Joi seara au avut loc vernisajul expoziţiei de desene „Opera lui Eminescu în imagini”, realizată de elevii Şcolii Gimnaziale „Ion Ciurea”, un moment poetic în care elevi de la şcolile gimnaziale „Ion Irimescu”, „Ioan Ciurea” şi de la CN “Nicu Gane” au recitat din lirica eminesciană şi un spectacol cu melodii pe versuri din lirica eminesciană, susţinut de elevii Şcolii Gimnaziale „Ion Irimescu” şi ai Colegiului Naţional „Nicu Gane” şi de grupul instrumental al Şcolii Gimnaziale „Ioan Ciurea”. La Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” s-a desfăşurat miercuri spectacolul-recital intitulat „Trăsura cu Domnul Mihai Eminescu” susţinut de Natalia şi Pavel Lupăcescu, actori ai Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Bălţi, R. Moldova.

gradinita-Emienscu             Exozitie-carti-Emienscu--Biblioteca

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: