Sanda-Maria Ardeleanu:

Îmi doresc ca diploma „Dimitrie Cantemir” să devină una din cele mai importante distincţii oferite în spaţiul românesc

Ardeleanu_Sanda_MariaDeputatul PNL de Suceava prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu a declarat că, de Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită în fiecare an în data de 15 ianuarie, se va afla la Bucureşti, la Reuniunea Comitetului Director al Alianţei Civilizaţiilor ONU, în cadrul căreia principala temă de discuţie şi decizie va fi instituirea diplomei „Dimitrie Cantemir”.

Într-o postare recentă pe blogul personal, ea a arătat că diploma „Dimitrie Cantemir” se doreşte a fi o distincţie acordată periodic unor persoane cu contribuţii deosebite la realizarea obiectivelor Alianţei Civilizaţiilor ONU. „Scopul acordării acestei distincţii, cu valoare simbolică şi morală, este stimularea creativităţii şi activismului în elaborarea şi punerea în aplicare a Planurilor Naţionale de Acţiune pentru Alianţa Civilizaţiilor, precum şi creşterea vizibilităţii acestora” a precizat Sanda-Maria Ardeleanu.

Ea a subliniat că va susţine toate demersurile care vor conduce la o intensificare a promovării culturii naţionale. „Îmi doresc ca diploma «Dimitrie Cantemir» să devină una din cele mai importante distincţii oferite în spaţiul românesc” a arătat deputatul PNL de Suceava.

În cadrul aceluiaşi text, Ardeleanu a ţinut să îi felicite, cu prilejul Zilei Culturii Naţionale, dar şi al zilei naşterii Marelui Poet, Mihai Eminescu, pe toţi cei care iubesc cultura română şi care se exprimă prin vorba emoţionantă, dar şi prin gestul simplu cotidian.

„Avem nevoie să redeschidem cărţile lui Eminescu, avem nevoie să ne cunoaştem clasicii, avem nevoie să ne încurajăm scriitorii şi artiştii contemporani. Ziua Culturii Naţionale ne reaminteşte măcar de aceste sfinte îndatoriri” a transmis deputatul liberal sucevean.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: