DNA Suceava propune arestarea preventivă a şefului SIPI, Cristian Macsim

Şeful SIPI Suceava, Cristian Macsim, a fost reţinut luni seară de procurorii DNA Suceava, fiind acuzat de fapte de corupţie. Ieri a fost prezentat Tribunalului Suceava, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava au dispus punerea în mişcare a aciunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de la data de 22.12.2014, a inculpailor: MACSIM CRISTIAN, ofier de poliţie, şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Suceava, pentru săvârşirea infracţiunilor concurente de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (4 infracţiuni) şi favorizarea infractorului (2 infracţiuni); CIOTĂU MARIUS, ofier de poliţie, şeful Secţiei 4 de poliţie Gălăneşti, pentru săvârşirea infracţiunii de cercetare abuzivă; PÂRGHIE ILIE, agent de poliţie în cadrul Secţiei 4 de poliţie Gălăneşti, pentru săvârşirea infracţiunilor concurente de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, şi cercetare abuzivă.

Faţă de inculpatul CHICHIRIŢĂ CONSTANTIN, agent de poliţie în cadrul Secţiei 4 de poliţie Gălăneşti, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând de la data de 22.12.2014 până la data de 19.02.2015 inclusiv, pentru săvârşirea infracţiunilor concurente de cercetare abuzivă, fals intelectual şi uz de fals.

În comunicatul DNA se mai precizează că inculpaţilor li s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309, urmând ca inculpatul Macsim Cristian să fie prezentat, în cursul zilei de 23 decembrie 2014, Tribunalului Suceava, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii, Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI