Consilierii PNL s-au împotrivit propunerii de construire din temelii a unei grădiniţe în Obcini

Lungu-DSCN6563

Ion Lungu

> Primarul Ion Lungu a precizat în plen că a identificat ca fiind disponibilă o suprafaţă de teren situată chiar între sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi Şcoala Generală „Ion Creangă” din cartier > „Facem şi o adresă la Ministerul Mediului şi o să vedem ce o să ne răspundă” a declarat Ion Lungu

Aleşii locali ai noului PNL au votat, în şedinţa ordinară a Consiliului Local, împotriva propunerii de construire, din temelii, în cartierul Obcini, a unei grădiniţe cu program prelungit. Iniţiativa a venit din a partea aleşilor PSD, prin vocea lui Eugen Girigan, care a făcut un amendament la proiectul de hotărâre a celor zece consilieri ai PNL, prin care aceştia cereau mandatarea primarului Ion Lungu să intervină pe lângă Guvern în scopul evacuării Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi amenajării unei grădiniţe în sediul ocupat de instituţie pe strada Bistriţei. În demersul lor, cei de la PNL susţin că foarte multe cupluri tinere din cartierul sucevean au reclamat că, pentru copiii lor, nu există suficiente locuri în creşele şi grădiniţele din oraş. Aceştia opinează că, în ultimii doi ani, unele instituţii din municipiu au fost desfiinţate, fiind mutate la Iaşi, iar că Agenţia pentru Protecţia Mediului ar putea lua locul lăsat liber de acestea ori să funcţioneze la comun cu un alt serviciu desconcentrat.

Eugen Girigan

Eugen Girigan

„Eu aş face un amendament la proiectul de hotărâre, pe lângă articolul 1, care spune să se împuternicească primarului municipiului Suceava să facă demersurile necesare pentru înfiinţarea unei grădiniţe cu program prelungit în cartierul Obcini. […] Mai rapid am face, dacă am da sarcină primarului să găsească posibilitatea de a ridica Primăria o grădiniţă în cartierul Obcini, prin găsirea terenului şi prinderea în bugetul Consiliului Local a banilor necesari” a evidenţiat Eugen Girigan, menţionând că poate fi luată în calcul şi varianta unui parteneriat public-privat, dar şi că demersurile de preluare a sediului APM mai mult trăgănează lucrurile.

Cei zece nu s-au lăsat înduplecaţi nici de edilul-şef, care a precizat în plen că a identificat ca fiind disponibilă o suprafaţă de teren situată chiar între sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi Şcoala Generală „Ion Creangă” din cartier.

„Pentru mine este un imperativ să găsim o soluţie la grădiniţa din cartierul Obcini. Am discutat cu o parte din consilieri, cât şi cu directorul şcolii, şi încercăm, chiar în curtea acesteia, să găsim un spaţiu, pentru că terenurile disponibile în cartier sunt foarte scumpe” a precizat Lungu, menţionând că în bugetul pe anul 2015 ar putea fi prinse fonduri pentru iniţierea primelor demersuri de ridicare a noului obiectiv.

Amendamentul social-democratului Eugen Girigan a căzut la vot, primarul Ion Lungu urmând a face demersuri de înfiinţare a grădiniţei cu program prelungit în clădirea APM de pe strada Bistriţei, fiind mandatat, în acest sens, cu 13 voturi „pentru”, o împotrivire şi opt abţineri. „Facem şi o adresă la Ministerul Mediului şi o să vedem ce o să ne răspundă” a declarat Ion Lungu.

APM-1340355

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: