Vladimir Putin

Asistăm la ridicarea altor „ziduri” în Europa

vladimir-putinExtinderea NATO, sistemul antirachetă din Europa – toate acestea sunt noi „ziduri” care se ridică în Europa, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin în timpul conferinţei sale de presă, răspunzând la o întrebare referitoare la simbolul reprezentat de prăbuşirea Zidului Berlinului. „a mai corectă cale este să se înceteze construcţia de noi ziduri” a declarat Putin. Potrivit liderului rus este necesară o cooperare între ţări.

Liderul de la Kremlin a spus că Occidentul se comportă ca un imperiu care „vrea să-şi facă vasalii să meargă la pas”. „Scutul antirachetă din apropierea frontierelor noastre nu este un zid? Partenerii noştri au decis că sunt învingători, că sunt acum un imperiu şi că ceilalţi sunt vasali care trebuie să meargă la pas”, a spus Putin. „După prăbuşirea Zidului Berlinului şi destrămarea Uniunii Sovietice, am fost absolut deschişi pentru o cooperare cu partenerii (occidentali). Dar ce am văzut în schimb? Un sprijin absolut acordat (combatanţilor) din Caucazul de Nord. Partenerii nu procedează astfel”, a spus Putin, subliniind că „în orice chestiune, Rusia s-a confruntat (din partea Occidentului) cu probleme, cu opoziţie, cu contracarare”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: