La Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar

Echipele de volei masculin şi fotbal feminin ale Colegiului Naţional „Petru Rareş” s-au calificat la faza judeţeană

Şi în acest an, elevii Colegiului Naţional „Petru Rareş” din Suceava au demonstrat că se pricep şi la sport, nu numai la carte. Deşi nu au la dispoziţie, la fel ca altădată, terenul de sport, tinerii se străduiesc să respecte vechea zicală „minte sănătoasă, în corp sănătos”.

În cadrul fazei municipale a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, s-au remarcat echipele de volei masculin şi, respectiv, de fotbal feminin ale Colegiului Naţional „Petru Rareş”. Formaţia de volei masculin, pregătită de profesorul Ovidiu Moroşan, s-a calificat la faza judeţeană, după ce a învins echipele similare ale Liceului de Informatică şi Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare”. Din echipa de volei masculin a Colegiului Naţional „Petru Rareş” au făcut parte jucătorii: Mircea Vacariuc, Andrei Palamariu, Sebastian Rusu, Alexandru Guriţă, Ioan Iftimesei, Florin Posastiuc, Iulian Mihăescu, Eduard Mazilu, Andrei Avîrvarei, Artemie Morariu, David Sîrghi şi Alexandru Loghin.

Cea mai performantă echipă sportivă a Colegiului Naţional „Petru Rareş” din Suceava rămâne totuşi cea de fotbal feminin, echipă care s-a calificat în ultimii ani la faza naţională în cadrul ONSŞ. Şi în acest an echipa a făcut primul pas, reuşind să se califice la faza judeţeană. Din lotul echipei de fotbal feminin, antrenat de profesorii Sorin Rîmbu, Gabriela Bedrulea şi Lorin Preda, fac parte sportivele: Georgiana Bejinariu, Alexandra Tătar, Mălina Preda, Teia Sâicu, Maria Cotos, Dana Roşca, Magda Odobescu, Iuliana Iacob, Georgiana Rusu, Ina Ioniţă, Raluca Rîmbu şi Mădălina Băbăianu.

„Încercăm în fiecare an să le oferim elevilor colegiului nostru şansa de a se destinde pe cât posibil după orele de curs. Mă bucur că am găsit receptivitate şi în rândul copiilor, dar şi al profesorilor şi al conducerii.

Ne străduim să oferim cele mai bune condiţii pentru orele de educaţie fizică şi sport şi vrem să punem un accent deosebit şi pe educaţie” a declarat şeful catedrei de educaţie fizică şi sport din cadrul Colegiului Naţional „Petru Rareş” din Suceava, profesorul Mihai Airinei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: