La prima ediţie a Cupei Internaţionale Qwan Ki Do Botoşani 2014

Copiii din Fălticeni au urcat de opt ori pe podium

Recent, s-a desfăşurat la Botoşani prima ediţie a Cupei Internaţionale Qwan Ki Do Botoşani 2014, competiţie la care au participat 360 de sportivi de la 17 cluburi de Qwan Ki Do din România (Botoşani, Bacău, Iaşi, Suceava, Roman, Fălticeni, Rădăuţi, Moineşti, Paşcani, Bucureşti), Republica Moldova şi Marea Britanie.

Concursul s-a adresat categoriilor de vârstă cuprinse între 4 şi 17 ani şi a avut două probe: proba tehnică numită Thao Quyen, ce reprezintă o succesiune de mişcări codificate, şi proba Song Dau, de lupte competiţionale între echipe.

Cu toate că a fost un concurs cu un nivelul tehnic ridicat, datorită prezenţei unor cluburi puternice din ţară şi a sportivilor din cele două ţări, copiii din Fălticeni, pregătiţi de antrenorul Marius Maxim, au urcat de opt ori pe podiumul de premiere.

„A fost o competiţie grea, foarte frumoasă, de care am aflat în timp scurt, iar pregătirea nu a fost aşa cum ne-am fi dorit-o. Se putea mai bine, dar rezultatele sunt mulţumitoare, ţinând cont de experienţa competiţională a copiilor noştri şi de caracterul internaţional al întrecerii”, ne-a spus Marius Maxim.

La competiţia de la Botoşani au participat 24 de sportivi ce se pregătesc la Clubul Kim Long Dao Fălticeni, care au concurat la ambele probe. Cele mai multe şi mai bune rezultate au fost la lupte.

„Sportivii care se pregătesc la Clubul Kim Long Dao Fălticeni au ca atu în competiţii multe ore de pregătire. Urmează examenele locale pe care le vom susţine în luna ianuarie, până atunci fiind o perioadă intensă de pregătire, iar de la mijlocul lunii ianuarie ne pregătim pentru Campionatul naţional de juniori din luna aprilie. În anul 2015 vom munci mult mai mult, pentru că am pierdut nişte meciuri, şi aici mă refer la cele de luptă, la ultimele secunde. Totul a ţinut de strategia copiilor, care nu au ştiut să-şi folosească anumite avantaje la momentul respectiv. Sperăm la rezultate la fel de bune la Campionatul de copii şi juniori din luna aprilie, apoi ne vom pregăti pentru Campionatul de seniori din luna mai, cu toate că nu prea avem mulţi concurenţi pentru această competiţie”, a precizat Marius Maxim.

La Clubul Kim Long Dao Fălticeni practică artele marţiale peste 50 de copii, dintre aceştia 25 au participat la competiţii, iar rezultatele obţinute în acest an au fost neaşteptat de bune.

„Pot duce mai mulţi copii, dar nu doresc să particip cu sportivi numai pentru a face prezenţă, prefer să îi ţin acasă şi să se pregătească. Şi ei sunt de acord că înfrângerea este mult mai dureroasă decât victoria şi preferă «să intre în luptă» când ştiu că pot să învingă adversarul. Toţi cei care practică acest sport vin la antrenamente să facă mişcare, să facă exerciţii fizice. În acelaşi timp primesc şi o altă educaţie faţă de cea primită acasă, la şcoală şi în societate. Avantajul principal este că reuşesc să îi îndrum pe altă cale faţă de cea pe care le-o oferă societatea: o cale nu a războiului, nu a distrugerii şi a violenţei. Ei sunt îndrumaţi pe calea păcii, liniştii, a concesiei între ei. Nu ştiu în ce măsură mulţi înţeleg la această vârstă aceste aspecte, dar eu le strecor în mintea lor câte o idee de genul acesta. Trebuie să fim în primul rând nişte oameni verticali, echilibraţi”, ne-a declarat antrenorul Marius Maxim.

Rezultate obţinute de sportivii fălticeneni la Cupa Internaţională Qwan Ki Do Botoşani 2014

Thao Quyen CVD (Tehnica), Juniori (pentru toate categoriile 1 Quyen):

13-15 ani, feminin, arme de lemn: Şoptelea Oana, locul I

Song Dau: (Lupta):

7-8 ani, feminin, minim 1 Cap Roşu (2 + 1): Maxim Ioana şi Ceparu Alexia, locul III;

7-8 ani, masculin, minim 1 Cap Roşu (2 + 1): Gherasim Raul, Oprişanu Sebastian, Pricop Mario, locul III;

11-12 ani, feminin, 1-4 Cap Roşu (2 + 1): Grigore Iasmina, Giosu Ştefana, locul I

11-12 ani, feminin, minim Centura Violet (2 + 1): Radu Arianna, Vultur Gabriela, Apostol Teofana, locul II;

11-12 ani, masculin, minim Centura Violet (2 + 1): Mogage Nicolae, Pleşcan Bogdan, Timofti Alin, locul III;

13-15 ani, feminin (2 + 1): Şoptelea Oana, Florea Eliza, Apostol Delia, locul II

13-15 ani, masculin (2 + 1): Radu Vlad, Vultur Andrei, locul III

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: