Tragedie în localitatea Ciprian Porumbescu

Mama şi băieţelul ei de trei ani au pierit într-un incendiu

Descoperire terifiantă făcută de pompierii suceveni, miercuri seară, după stingerea unui incendiu la o locuinţă din comuna Ciprian Porumbescu din Suceava.

Printre resturile carbonizate din casă, ei au găsit trupurile neînsufleţite ale unei femei şi a unui copil mic.

După un apel venit la ISU la ora 20.17, militarii Detaşamentului de pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Ciprian Porumbescu, au intervenit cu trei autospeciale, pentru localizarea şi stingerea incendiului, vecinii spunând pompierilor că în casă s-ar putea afla o femeie cu un copil.

Incendiul a fost observat tardiv şi ca atare anunţat târziu la „112”, astfel că, în momentul intervenţiei, acesta se manifesta violent, făcând imposibilă pătrunderea salvatorilor în interior.

Pompierii au putut intra abia după localizarea flăcărilor, când au şi găsit cele două cadavre. Iniţial au văzut doar trupul ars al femeii, ca mai apoi să vadă sub ea şi copilul, pe care încercase să îl salveze.

Ea fusese plecată pentru puţin timp la o vecină, iar, când a văzut flăcări la casă, s-a repezit înăuntru să-l scoată pe cel mic. A ajuns la el, l-a luat în braţe, dar n-a mai reuşit să iasă din cameră, lovită fiind, cel mai probabil, de o pală de fum care a ameţit-o şi a trimis-o la pământ cu tot cu copil.

Femeia, pe nume Aspazia Baciu, avea 35 de ani, iar băieţelul, cel mai mic dintre copiii săi, avea doar 3 ani şi 4 luni.

Bărbatul ei, care nu era acasă în momentul declanşării focului, a rămas să crească singur ceilalţi doi copii, în vârstă de 7 şi 10 ani, şi ei, din fericire, plecaţi de acasă miercuri seară.

În ce priveşte locuinţa, n-a mai rămas mare lucru din ea, pompierii stabilind şi cauza probabilă a incendiului.

„Casa a ars în proporţie de 80%, fiind salvată o cameră de 12 mp. Flăcările au mai distrus şi bunurile aflate în interiorul încăperilor afectate, precum şi acoperişul locuinţei, pe o suprafaţă de aproximativ 60 mp. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit prin efect termic, din cauza coşului de fum amplasat necorespunzător sau neprotejat termic faţă de materialele combustibile” a comunicat plt. adj Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

 

„Îl vom ajut pe om cum vom putea”

 Administraţia comunei Ciprian Porumbescu a preluat repede sarcina de a-l ajuta pe soţul rămas să crească singur cei doi copii. Până acum o lună, el a lucrat la stână, acesta fiind singurul lui mijloc de trai.

Bărbatul s-a mutat momentan în casa părintească pe care a moştenit-o împreună cu sora lui, dar în care poate locui cu drepturi depline numai dacă îi dă femeii partea ce i se cuvine din moştenire.

Ieri, sub coordonarea viceprimarului comunei a fost curăţat terenul unde a fost casa, pentru ca omul să-l poată vinde şi să facă rost de bani.

„Cu viceprimarul împreună, îl vom ajuta pe om cum vom putea. Aşa o nenorocire cum i s-a întâmplat lui n-o doreşti nici duşmanilor. Îi vom acorda ajutor social şi voi propune consilierilor acordarea unui sprijin financiar de urgenţă de minim 3000 de lei” a declarat ieri Dumitru Nimiţan, primarul comunei Ciprian Porumbescu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI