Aleşii liberali erau cât pe ce să lase angajaţii Primăriei fără salarii

ProrociucO dispută aprigă s-a iscat în Consiliul Local Suceava după ce sume existente în Fondul de rezervă la dispoziţia municipalităţii urma să fie orientate, la cerea alesului PNL Daniel Prorociuc, spre alte destinaţii decât cea prevăzută.

Astfel, în scopul întocmirii studiului de fezabilitate pentru stabilirea amplasamentului unor parcări de reşedinţă, a fost propusă o sumă de 20.000 de lei, pentru studiul de oportunitate în vederea acoperirii Patinoarului artificial s-a avansat o repartiţie de 10.000 de lei, iar în cazul studiului de oportunitate a înfiinţării Zonei industriale – Parc industrial s-a cerut o prevedere bugetară de 35.000 de lei.

Alesul liberal a precizat că au rămas fonduri disponibile după ce amplasarea statuii domnitorului Petru Muşat, în Parcul Palatului Administrativ, a fost amânată pentru la anul. „Aş dori să fac câteva amendamente. Văd că au rămas nişte bani în plus la Fondul de rezervă la dispoziţia autorităţii publice şi am putea pune din nou nişte proiecte în discuţie. Dacă statuia nu mai poate fi mutată, deoarece nu sunt condiţii meteo favorabile, studiile se pot face în birou” a spus Daniel Prorociuc.

Primarul Ion Lungu a ţinut să precizeze că fonduri pentru parcul industrial din Lunca Sucevei nu pot fi alocate decât după de se încheie litigiul cu societatea comercială Termica, care va lămuri regimul de proprietate al terenului din Lunca Sucevei. Pe de altă parte, modificări în lista de investiţii a bugetului local nu mai pot fi operate după data de 31 octombrie a fiecărui an, întrucât nu este posibil ca respectivele investiţii să fie duse la capăt până la încheierea exerciţiului bugetar.

 

Consilierii liberali, prin vocea lui Lucian Harşovschi, l-au acuzat pe edilul-şef că face politică

Lungu-si-Harsovschi-DSCN6220-(1) Însă mai important este faptul că 800.000 de lei, din totalul de 825.000 de lei rămas la Fondul de rezervă, sunt bani necesari pentru achitarea salariilor lucrătorilor Primăriei a arătat şeful executivului, precizând că fondurile pentru cheltuielile cu personalul din învăţământ sunt aprobate de Ministerul de Finanţe care, iniţial, nu şi-a dat girul pentru întregul necesar. Suplimentul va fi disponibilizat până la finele anului, însă executivul şi-a rezervat o doză de prudenţă. Lungu a arătat că, anvelopa salarială de la începutul anului nefiind acoperitoare, la secţiunea de funcţionare a bugetului local prioritară este asigurarea cheltuielilor cu personalul.

„Facem aceste studii de fezabilitate sub rezerva că îi lăsăm fără salarii pe salariaţii din Primăria municipiului Suceava. PNL lasă Primăria fără salarii! Dacă dumneavoastră luaţi banii de aici, există riscul ca salariaţii din Primărie să nu-şi ia salariile” le-a pus primarul Ion Lungu, consilierilor din grupul politic al Partidului Naţional Liberal, care, prin vocea lui Lucian Harşovschi, l-au acuzat pe edilul-şef că face politică.

Daniel Prorociuc şi-a retras amendamentele, cu garanţia că, la aprobarea bugetului pe 2015, studiile respective nu vor mai fi ignorate.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI