30 de profesori din R. Moldova vizitează Bucovina la invitaţia deputatului Sanda-Maria Ardeleanu

profesori-ardeleanuLa invitaţia deputatului PDL de Suceava prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, 30 de profesori ai Liceului „Ştefan cel Mare” din Chişinău se află în perioada 22-23 noiembrie într-o vizită în Bucovina, în cadrul proiectului „Adoptă un liceu din Basarabia”, demarat pe 1 septembrie 2014.

Parlamentarul sucevean a arătat pe blogul său că oaspeţii din Chişinău vor vizita câteva dintre mănăstirile şi bisericile reper pentru istoria Moldovei, printre care Putna, Voroneţ, Suceviţa, Bogdana şi Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava. În pelerinajul lor cultural şi istoric, oaspeţii vor poposi şi la Centrul de ceramică neagră de la Marginea.

Ardeleanu a precizat că sâmbătă, 22 noiembrie, profesorii moldoveni se vor întâlni cu conducerea Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava, în vederea concretizării unui parteneriat de colaborare. Din programul zilei, face parte şi o întâlnire cu membrii Asociaţiei Studenţilor Basarabeni la Universitatea „Ştefan cel Mare”.

„Această vizită a profesorilor din Republica Moldova vine ca o urmare firească a dialogului pe care l-am iniţiat pe 13 septembrie 2014, atunci când am efectuat o vizită la Liceul «Ştefan cel Mare» din Chişinău şi când, simbolic, am «adoptat» această unitate de învăţământ, cu scopul realizării unei noi punţi de colaborare între cele două spaţii româneşti” a explicat deputatul PDL de Suceava.

Ardeleanu a mai arătat că în septembrie 2012, când a semnat, la invitaţia Platformei Unioniste Acţiunea 2012, „Pactul pentru Basarabia”, şi-a dorit lansarea unui şir de acţiuni concrete menite să asigure un dialog direct şi permanent între românii de pe cele două maluri ale Prutului. „Astfel, am «adoptat» o elevă de 16 ani din Chişinău, Motruc Adriana, înlesnindu-i participarea la Şcoala de cultură şi afirmare românească, desfăşurată în perioada 7-15 iunie 2014” a amintit parlamentarul sucevean, pe blogul personal. 

 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI