Punctul de transport intermodal de marfă de la Dărmănești revine în actualitate

> „În exerciţiul bugetar european 2014-2020 se va trece la finanţarea efectivă a proiectului” declară preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor

Consiliul Judeţean Suceava va aproba o hotărâre prin care va reactualiza proiectul privind înfiinţarea Punctului intermodal de la Dărmăneşti. Anunţul a fost făcut de şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, care a precizat că demersul survine unei adrese în acest sens a ministerului de resort. Nechifor spune că deja a purtat discuţii cu Dan Chidoveţ, primarul comunei pe teritoriul căreia este pusă la dispoziţie o suprafaţă de teren cu această destinaţie, astfel încât în exerciţiul bugetar european 2014-2020 se va trece la finanţarea efectivă a proiectului.

„Trebuie să operăm modificări şi să reactualizăm ceea ce se gândise cu privire la transportul intermodal, cu ani înainte. Sperăm să avem înţelegere de la Primăria Dărmăneşti şi de la Zona Metropolitană Suceava, deoarece sunt câteva condiţii esenţiale care trebuie îndeplinite. În măsura în care vom lămuri acest lucru, vom repune pe ordinea de zi acest proiect” a declarat Ioan Cătălin Nechifor.

În scopul amenajării Punctului intermodal de transport de marfă de la Dărmăneşti, în 2012 autorităţile judeţene au înaintat Companiei Naţionale a Căilor Ferate Române documentaţia necesară care include şi contractul de asociere, actele doveditoare privind punerea la dispoziţie a terenului şi studiile de viabilitate a soluţiei referitoare la amplasamentul din comuna suceveană. Realizarea obiectivului este prevăzută în Strategia de transport intermodal în România, finanţarea urmând a fi asigurată din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR). Aceasta va fi asigurată în cadrul Programului Operaţional Sectorial – Transport, Axa prioritară 3 – „Modernizarea sectorului de transport în scopul îmbunătăţirii protecţiei mediului, sănătăţii umane şi siguranţei pasagerilor”, Domeniul major de intervenţie 3.1 – „Promovarea transpor-tului intermodal”.

Stabilirea amplasamentului de la Dărmăneşti este o urmare a analizei rutelor de tranzit din România, zona Suceava prezentând interes deoarece este amplasată pe Sectorul paneuropean 9, pe secţiunea Siret – Suceava – Bacău – Mărăşeşti – Tişiţa şi, totodată, fiind propusă pentru extinderea reţelei TNT pe secţiunea Petea – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Suceava – Rădăuţi, graţie potenţialului de conectare la reţelele de transport rutier, feroviar şi aerian.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI