La sala de sport a CN „Ștefan cel Mare” sunt relansate lucrările abandonate din lipsă de fonduri

● Execuţia demarată încă din anul 2007, cu alocări de la bugetul de stat, a ajuns la stadiul de 19%, iar ulterior a stagnat din cauza sistării finanţării guvernamentale ● „Vom da tot sprijinul din punct logistic, cât şi pe partea de finanţare, în aşa fel încât, până la sfârşitul anului viitor, să finalizăm acest obiectiv important” a reliefat primarul Ion Lungu

 Colegiul-Stefan-cel-MarePrimăria Suceava a semnat contractul de finanţare a proiectului de extindere, modernizare şi finalizare a sălii de sport de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, anunţă primarul Ion Lungu, care a menţionat că deja a dat ordinul de reîncepere a lucrărilor atribuite societăţii comerciale Civica Grup. Abandonate cu ani în urmă, acestea au fost executate în proporţie de 19,3%, noul termen de încheiere fiind 31 decembrie, anul viitor. Valoarea investiţiei este de 6,7 milioane de lei, contribuţia Primăriei Suceava fiind de peste 931.000 lei. Lungu spune că proiectul are mai multe obiective, respectiv construirea unei săli de sport, refuncţionalizarea sălii de gimnastică şi amenajarea unui teren de sport în aer liber.

„Noi facem tot ce putem din punctul de vedere al Primăriei. Deja am dat ordinul de începere a lucrărilor şi sperăm ca firma constructoare să se apuce de treabă, să vedem ce poate să facă în această perioadă rece. Vom da tot sprijinul din punct de vedere logistic, cât şi pe partea de finanţare, în aşa fel încât, până la sfârşitul anului viitor, să finalizăm acest obiectiv important” a reliefat Ion Lungu.

Reamintim că Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a anunţat, pe 11 martie 2014, relansarea apelului de proiecte pentru Axa prioritară 3 – „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.4 – „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă”. În baza unui parteneriat între Primărie şi Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, cererea de finanţare pentru proiectul în cauză a fost depusă pe 1 aprilie 2014 la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est, instituţia aprobând-o în vederea parcurgerii etapei următoare, cea de verificare a proiectului, contractul fiind semnat pe 11 noiembrie.

Lucrările la sala de sport a Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” au debutat încă din anul 2007, cu alocări de la bugetul de stat, iar până acum au stagnat din cauza sistării finanţării guvernamentale, prin Ministerul Educaţiei. Până în prezent, către constructor a fost achitată suma de 1,49 de milioane de lei.

 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI