Cursuri de pregătire în domeniul ecvin

> Sâmbătă, la Marginea, are loc prima întâlnire

 O echipă formată din profesionişti români şi englezi organizează cursuri de pregătire pentru persoanele din mediul rural care lucrează cu ecvine (cai şi măgari). Românii au o istorie îndelungată de colaborare cu calul, istorie care a început cu mult înainte de comunism. Mecanizarea forţată a întrerupt însă abrupt acest parteneriat şi multe dintre cunoştinţele specifice s-au pierdut (potcovărie, îngrijirea corectă a copitelor, bunăstare în general). Calul a devenit însă o prezenţă tot mai activă în peisajul românesc de după Revoluţie. La început ca animal de povară şi mai nou ca mod de a petrece timpul liber prin activităţi sportive şi turistice ecvestre.

Grupul Român pentru Bunăstare Ecvină şi-a propus să ajute la redescoperirea cunoştinţelor tradiţionale de îngrijire a ecvinelor. Astfel că în noiembrie 2014 se vor organiza primele întâlniri pe teme de potcovărie şi curăţare a copitei.

Este bine ştiut că în mediul rural din România există o nevoie de a crea oportunităţi de muncă. Dacă legăm acest lucru de faptul că avem o cerere în creştere pentru potcovari pricepuţi – dar soluţii de pregătire profesională în domeniu sunt foarte puţine – devine evidentă justificarea organizării unor cursuri de specializare. Mai mult, în România există deja o serie de cazuri documentate de probleme legate de bunăstarea ecvină (foarte des întâlnite sunt şchiopătura şi o defectuoasă îngrijire a membrelor). Avem aşadar toate motivele să credem că de astfel de ateliere practice vor profita atât oamenii, cât şi animalele lor (cai şi măgari).

Grupul Român pentru Bunăstare Ecvină va organiza aşadar o primă întâlnire pe acest subiect, la care vor participa persoane care lucrează ca potcovari sau veterinari, se ocupă de îngrijirea copitelor sau vor să afle mai multe despre cum pot deveni potcovari. Evenimentul este gratuit, se va desfăşura pe parcursul unei singure zile (între orele 9 şi 16) şi se va desfăşura în două locuri: comuna Marginea, jud. Suceava (22 noiembrie 2014) şi la centrul Footprints for Joy de lângă Cernavodă, jud. Constanţa (25 noiembrie 2014). Rolul acestei zile de discuţii este să le ofere participanţilor o serie de sfaturi practice şi o imagine cât mai completă despre toate lucrurile pe care le pot învăţa în cadrul acestor ateliere şi cum pot apoi beneficia de pe urma cunoştinţelor achiziţionate.

Evenimentul va fi susţinut de doi maiştri potcovari şi de un specialist în bunăstare ecvină din Marea Britanie, alături de veterinari şi îngrijitori de cai cu experienţă din România. Se vor discuta următoarele subiecte: îngrijirea şi curăţarea copitei, principii de bază în potcovărie, controlul şi îngrijirea calului în general. Pentru informaţii sau pentru a vă înregistra participarea, puteţi suna la 0741.415.685 (Cristi Molnar, medic veterinar) sau puteţi trimite un email la jow@grbe.eu (termen-limită, 20.11.2014). 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI