Burse pentru tineri talentaţi

> Printre câştigători se numără tineri din judeţul Suceava

Provident Financial România şi Şcoala de Valori au anunţat câştigătorii programului Bursele stART, lansat în septembrie 2014 cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale. Aflăm că 50 de tineri talentaţi la muzică, pictură şi desen au fost selectaţi din peste 200 de candidaţi înscrişi şi vor beneficia, timp de un an, de burse în valoare totală de 35.000 de euro pentru dezvoltarea talentului lor. Din comisia de selecţie şi validare au făcut parte specialişti şi profesori români de artă, alături de reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale şi ai celor doi parteneri ai programului.

„Câştigătorii au vârste cuprinse între 14 şi 18 ani şi provin în cea mai mare parte din judeţele Neamţ, Vâlcea, Cluj, Olt, Suceava, Iaşi şi Bucureşti, în total fiind reprezentate 26 de judeţe”. Lista câştigătorilor poate fi consultată pe pagina oficială a programului pe ScoaladeValori.ro.

Dintr-un comunicat remis redacţiei aflăm, printre altele, că „susţinerea copiilor şi a tinerilor este o prioritate pentru 49% dintre români, inclusiv prin burse de studiu sau programe de dezvoltare a tinerilor talentaţi, potrivit unui sondaj realizat anul trecut de Ipsos Research la iniţiativa Provident Financial România, pe un eşantion reprezentativ de 400 de respondenţi.

Câştigătorii burselor vor putea investi mai departe în dezvoltarea talentului lor, prin achiziţionarea de materiale necesare, aprofundarea studiilor prin cursuri de specialitate, participarea la concursuri naţionale şi internaţionale sau realizarea de expoziţii de pictură ori desen, respectiv de piese şi compoziţii care să valorifice talentul muzical. 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: