La Spitalul Municipal Rădăuţi, pentru că nu îndeplineşte condiţiile legii actuale

Primăria l-a revocat din funcţie pe managerul Dorin Tibeică

> Acesta se afla pe funcţie pentru un nou mandat, obţinut prin concurs, dar viceprimarul Tiberiu Maerean, care suplineşte funcţia de primar, a precizat că nici concursul nu a îndeplinit condiţiile legii

 

Managerul Spitalului Municipal Rădăuţi, ing. Dorin Tibeică, a fost revocat din funcţie de către Primăria localităţii, deoarece nu îndeplineşte condiţiile legii, deşi obţinuse postul prin concurs, dar nici acesta nu a fost organizat în condiţii legale, ne-a declarat, ieri, viceprimarul de Rădăuţi, Tiberiu Maerean. Precizăm că viceprimarul este delegat, în prezent, cu atribuţiile primarului, spitalul fiind în subordinea directă a Primăriei.

Ing. Dorin Tibeică a fost revocat din funcţie cu data de 11 noiembrie 2014, deoarece nu îndeplineşte condiţiile prevăzute de art. 17 din Legea nr. 132/2014, intrată în vigoare cu data de 13 octombrie, care modifică şi completează Legea 95 privind Reforma în domeniul sănătăţii. Potrivit articolului respectiv, „managerul persoană fizică sau reprezentantul desemnat de managerul persoană juridică trebuie să fie absolvent al unei instituţii de învăţământ superior medical, economico-financiar sau juridic”. Or Dorin Tibeică este inginer mecanic.

El a devenit manager al Spitalului Rădăuţi prin concurs, în 2010, primul mandat expirându-i după 3 ani. Anul acesta, în vară, ing. Dorin Tibeică a dat din nou concurs şi a obţinut o nouă numire în fruntea spitalului. „Şi acel concurs s-a desfăşurat în condiţii ilegale, fiindcă legea aflată în vigoare atunci spunea că managerul trebuie să aibă studii superioare, indiferent de specialitate, dar să aibă masterat în managementul spitalicesc, iar Dorin Tibeică era înscris la masterat, nu îl absolvise”, a declarat viceprimarul Maerean.

Fostul manager, juristul Dorin Robu, a revenit la conducerea spitalului rădăuţean

El a mai precizat că, în condiţiile noii legi, Primăria a sesizat inadvertenţa şi a aplicat noua lege. Ca atare, a fost anulat contractul fostului manager, fiind numit pe funcţie, pe o perioadă de 6 luni, un alt fost director la spitalului, juristul Dorin Robu. Acesta, după cum spune viceprimarul, a absolvit studiile de management spitalicesc, deci îndeplineşte condiţiile actualei legi. Dorin Robu a fost manager la spitalului rădăuţean din februarie 2006 până la 1 iulie 2010, ulterior îndeplinind în spital funcţia de consilier juridic.

Ing. Dorin Tibeică nu a dorit să comenteze în vreun fel revocarea sa din funcţia de manager, precizând că se află în concediul legal de odihnă până la jumătatea lunii decembrie, apoi „voi vedea”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: