Trei afgani daţi jos în PTF Siret dintr-un tir turcesc în care se ascunseseră ca să ajungă în UE

migranti-afgani> Migranţii sunt cercetaţi pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat > Ei au ajuns în centrul pentru azilanţi de la Rădăuţi
Trei migranţi afgani, unul dintre ei minor, au ajuns la sfârşitul săptămânii trecute în Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Rădăuţi.

Ei au vârste între 16 şi 19 ani şi au plecat din Afganistan în căutarea unui loc de muncă în Uniunea Europeană, România fiind pentru ei o destinaţie de tranzit.
Pentru a ajunge în spaţiul UE, afganii s-au ascuns într-un automarfar marca Mercedes care transporta profile PVC din Turcia spre Belarus.
Şoferul automarfarului, Ismail A., cetăţean turc, a intrat cu tirul în PTF Siret pe sensul de ieşire din ţară, în seara zilei de 1 noiembrie.
Existând suspiciuni cu privire la marfa transportată, poliţiştii de frontieră suceveni au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, activitate în urma căreia i-au descoperit pe călătorii ilegali ascunşi în compartimentul pentru marfă. Afganii au fost daţi jos din maşină, puşi să răspundă la întrebările pe care le-au înţeles în limba engleză, apoi trimişi pentru găzduire, o baie şi o mâncare caldă în centrul pentru azilanţi de la Rădăuţi.
Şoferul turc este cercetat de autorităţile române pentru infracţiunea de trafic de migranţi, iar afganii, pentru tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat.
După ce vor fi ajutaţi de un translator, poliţiştii vor afla, sub coordonarea unui procuror, de unde au plecat cei trei, cât au plătit pentru a fi trecuţi ilegal frontiera, ce rută urma să străbată pentru a ajunge la locul de muncă din UE etc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: