Casa de Cultură a Studenților își va începe activitatea

Casa de Cultură a Studenților (CCS) își va începe activitatea în acest an academic și va funcționa în subordinea Ministerului Educației Naționale și sub coordonarea Universității „Ștefan cel Mare” Suceava.
 

Rectorul USV, Valentin Popa, a declarat că este singura din cele 15 astfel de instituții existente în prezent în țară care are acest mod de coordonare, celelalte fiind sub coordonarea Ministerului Tineretului și Sportului. „Sper să fie un model Casa de Cultură a Studenților și să fie cât mai aproape de studenți și universitate”, a declarat rectorul Popa. El a explicat că, prin înființarea CCS, se va putea obține și o sursă de finanțare sigură de la stat, „pentru a putea dezvolta și susține în continuare activitatea studențească”, care până acum a fost susținută de universitate, din taxe și sponsorizări. Rectorul a precizat că se așteaptă la un buget de cel puțin 50.000 lei lunar, din care, pe lângă plata salariilor celor care vor lucra acolo și a utilităților, să fie susținute și activitățile în sine. Înființarea CCS se află în stadiul organizării concursului pentru ocuparea celor 10 posturi care există în schema de personal, în prezent fiind făcute demersuri la Ministerul Educației în acest sens. Rectorul USV, Valentin Popa, a mai declarat că până la sfârșitul anului calendaristic va avea loc acest concurs, fiind prevăzute în schemă un post de director, 8 posturi de referent de specialitate și unul de contabil. El a explicat că nu există o clădire aparte unde va funcționa CCS, deocamdată birourile urmând a fi instalate, provizoriu, în corpul E al USV. Rectorul speră în ajutorul Consiliului Județean și al Consiliului Local pentru a găsi un spațiu potrivit, „cea mai îmbrățișată idee fiind Casa de Cultură a Sindicatelor care ar trebui preluată de Primărie sau CJ într-un mod sau altul – cumpărată, răscumpărată, privatizată și modernizată”. Casa de Cultură a Studenților va găzdui activitățile artistice și culturale tradiționale ale USV, susținute de Ansamblul Arcanul, Teatrul Fabulinus, Radio USV, dar și activități noi, iar locul de desfășurare va fi Auditoriumul „Joseph Schmidt”. Casa de Cultură a Studenților din municipiul Suceava a fost înființată printr-o hotărâre de Guvern intrată în vigoare la data de 8 mai 2014. „Casa de Cultură a Studenților din municipiul Suceava are ca obiect principal de activitate susținerea participării comunității academice la acțiunile de afirmare a culturii naționale și recunoașterea acesteia în cultura europeană și universală”, se precizează în hotărârea respectivă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: