Simpozion organizat de Biblioteca Bucovinei și de SCLRB

„Evoluții economice, sociale, politice și ideologice în Bucovina la sfârșitul sec. al XIX-lea și începutul sec. al XX-lea”

> Conferențiază cercetători din Suceava și Rădăuți
 

Miercuri, 24 septembrie, cu începere de la ora 17, în Sala de Artă „Elena Greculesi”, un nou simpozion organizat la Biblioteca Bucovinei în colaborare cu Societatea pentru Cultura și Literatura Română în Bucovina (SCLRB). Managerul Bibliotecii Bucovinei, Gabriel Cărăbuș, anunță că este vorba despre simpozionul intitulat „Evoluții economice, sociale, politice și ideologice în Bucovina la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea”, care va cuprinde patru comunicări. Prof. Gabriel Hacman, de la C.N. „Ștefan cel Mare” Suceava, va vorbi despre „Aspecte ale vieții intelectuale din Europa la începutul secolului al XX-lea”; prof. Corvin Bejinariu, de la C.N. „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, despre „Pacea de 100 de ani și teoretizările lui Karl Polanyi asupra echilibrului dintre puterile europene după Războaiele napoleoniene”; prof. univ. dr. Ștefan Purici, prorectorul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, despre „Bucovina în preajma Primului Război Mondial”; prof. dr. Marian Olaru, directorul Institutului „Bucovina” al Academiei Române, despre „Contribuții la istoria Bucovinei antebelice”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: