130.000 de lei pentru secția Suceava a Arhivelor Naționale

Consiliul Județean Suceava urmează să aloce suma de 130.000 de lei pentru reamenajarea spațiului pe care îl deține la Centrul Militar Județean și unde se va muta secția Suceava a Arhivelor Naționale în condițiile în care actualul spațiu în care funcționează se transformă în muzeu de artă.
 

Centrul Militar

CJ Suceava se va întruni astăzi, în ședință extraordinară, pentru a aloca suma de 130.000 de lei necesară amenajării spațiului din Centrului Militar Județean în vederea mutării secției Suceava a Arhivelor Naționale. În expunerea de motive a proiectului de hotărâre se arată că CJ Suceava deține patru nivele din clădire unde se poate amenaja un spațiu corespunzător în care să funcționeze secția Arhivelor Naționale și că după mai multe negocieri această variantă a fost acceptată de toate părțile. Șeful Arhivelor Naționale Suceava, Simona Maria Palagheanu, declara în urmă cu două săptămâni că instituția se poate muta doar într-un spațiu amenajat special pentru funcționare și conservarea documentelor, dar că spațiile oferite până în prezent nu au facilitățile necesare. Secția Suceava a Arhivelor Naționale urmează să fie evacuată de Consiliul Județean, proprietarul clădirii, în condițiile în care au loc lucrări de modernizare printr-un proiect european și va fi amenajat un muzeu de artă. Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunțat în urmă cu două săptămâni că reprezentanții Arhivelor Naționale Suceava au fost notificați de mai mult timp că trebuie să-și găsească un nou sediu întrucât clădirea în care funcționează în prezent instituția și care aparține CJ este modernizată printr-un proiect european. În prezent, Arhivele Naționale Suceava funcționează într-o aripă a clădirii unde funcționează și Muzeul de Istorie al Bucovinei, iar întregul imobil este modernizat printr-un proiect cu finanțare europeană de 60 de milioane de lei. Lucrările de construcție au început la sfârșitul lunii iunie, iar în aceste condiții Arhivele Naționale au anunțat că programul acestei instituții a suferit modificări cauzate de neîndeplinirea condițiilor de siguranță la locul de muncă. Astfel, programul cu publicul a fost sistat, iar angajații lucrează doar între orele 8 și 12.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: