Vasile Blaga

Nu este frumos ca Băsescu să-l concureze pe Ponta la funcția de mincinos-șef

Președinte PDL, Vasile Blaga, i-a transmis ieri șefului statului, prin intermediul unui comunicat de presă, că nu este frumos să-l concureze pe Victor Ponta la „funcția de mincinos-șef” cu privire la evenimentele politice din vara anului 2012.
 

„Îi transmit domnului președinte că nu este frumos să-l concureze pe Victor Ponta la funcția de mincinos-șef. Sper că nu este prevăzută în pactul de coabitare susținerea reciprocă a minciunilor. În context, este surprinzător faptul că președintele Băsescu spune astăzi aceleași minciuni susținute de premierul Ponta în urmă cu numai două zile referitoare la modul în care s-au desfășurat lucrurile în vara anului 2012”, a declarat Blaga, conform sursei citate. Acesta îi mai transmite președintelui că PDL a înțeles perfect mesajul „Adio, PDL!”, pe care Traian Băsescu l-a adresa în martie 2013. „Noi mergem pe drumul nostru, după cum dânsul ar trebui să meargă pe drumul său alături de Elena Udrea și partidul său. Ce face în continuare nu-i garantează decât un final de mandat lipsit de eleganță și tact. Celor de bună-credință, printre care președintele Băsescu nu pare că se regăsește în acest moment, le transmit că proiectul unificării dreptei nu are drept obiectiv doar câștigarea președinției României în acest an. O astfel de înțelegere ar denota o viziune îngustă. Un mare partid de dreapta trebuie făcut pentru România și ca singură contrapondere serioasă la PSD pentru anul electoral 2016 și mai departe”, a arătat președintele PDL. De asemenea, el a precizat că revocarea sa din funcția de președinte al Senatului în data de 3 iulie 2012 a fost decisă de plen, la solicitarea reprezentanților USL, formulată într-o ședință de Biroul Permanent, care s-a desfășurat în absența sa. „Îi amintesc domnului Băsescu că am atacat revocarea din funcție la Curtea Constituțională, cum de altfel am făcut de fiecare dată când s-au luat decizii neconforme cu Legea fundamentală. De asemenea, îi amintesc că revocarea președintelui Senatului a fost un episod al atacului împotriva instituțiilor statului de drept, la fel ca și revocarea președintelui Camerei Deputaților, schimbarea din funcție a Avocatului Poporului, punerea sub controlul Guvernului a Monitorului Oficial și suspendarea șefului statului”, a explicat Blaga. Pentru toate aceste fapte concrete, spune liderul PDL, există documente, stenograme ale instituțiilor, pe care le poate consulta orice persoană doritoare de adevăr, și nu de intoxicări ieftine și reevaluări imorale, în funcție de interesul politic de moment. Președintele Traian Băsescu a declarat, ieri, că nu se va putea realiza fuziunea între PNL și PDL, soluția cea mai bună pentru dreapta politică fiind susținerea unui candidat unic la prezidențiale în baza unui protocol de alianță. El a adăugat că liderul PDL, Vasile Blaga, face, propunând această fuziune, „un subterfugiu” cu liderul PNL, Klaus Iohannis, pentru a nu da socoteală membrilor partidului său pentru rezultatele slabe de la ultimele alegeri.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI