La Suceava, după recorectarea lucrărilor contestate la Evaluarea Națională

Promovabilitate mai mare cu peste 2%!

Promovabilitatea la Evaluarea națională a crescut, în județul Suceava, de la 78,5% la 80,9% în urma recorectării lucrărilor contestate de candidați, cele mai multe modificări survenite asupra rezultatelor finale fiind la limba română.
 

Inspectorul Cristian Sălăgean de la Inspectoratul Școlar Județean Suceava ne-a informat, ieri, că mai bine de jumătate din lucrările contestate la română au rămas nemodificate – 266 din 478 de contestații depuse –, iar din cele 212 cu note modificate, 185 au primit note mai mari, iar 27 au fost mai mici. La matematică, din totalul de 162 de contestații depuse 132 au rămas cu nota inițială, prin creștere fiind modificate 29, iar una prin scădere. Reevaluarea tezelor la română a fost de bun augur pentru 8 elevi, care au avut, inițial, note sub 5, iar acum au obținut note de promovare. La matematică însă, doar un elev cu nota sub 5 a reușit să obțină peste această notă la reevaluare. Inspectorul Sălăgean a mai precizat că nu au fost modificări în ce privește numărul notelor de 10, el rămânând același în urma recorectării. Adevărata provocare pentru absolvenții de gimnaziu rămâne admiterea în licee, la care se dă startul pe 4 iulie, când încep înscrierile, până pe 9 iulie elevii și părinții lor având de completat fișele cu opțiunile pentru unitatea de învățământ în care doresc să-și continue studiile. Aceste informații vor fi introduse în baza națională de date și vor fi verificate, pentru ca pe data de 15 iulie să aibă loc prima etapă a repartizării computerizate. Între 17 și 25 iulie, candidații își vor depune dosarele de înscriere la liceele unde au fost admiși, conform repartizării computerizate. A doua etapă a admiterii la liceu debutează pe 16 iulie, pentru ca pe 24 iulie să aibă loc efectiv distribuirea computerizată a candidaților.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: