Dar vreun chioșc?

Este inutil, pare-se, să combați o mașinărie de vot, câtă vreme voința ei este de nedepășit. Rămâne eventual pentru istorie doar bătălia dusă în acel for deliberativ pentru a impune o decizie, iar dacă scopul temei puse în discuție este unul nobil, doar regretul și deziluzia, atunci când deznodământul, adică votul, este negativ. Să ne aducem aminte (și noi ne aducem aminte, pentru că este vorba de un spațiu din vecinătatea redacției) de bătălia din consiliul local sucevean pentru atribuirea terenului fostului parc din spatele clădirii Primăriei de atunci, a Tribunalului de astăzi. Restaurant sau biserică?!!
 

Dumitru TEODORESCU

Dilema a fost mare și chiar oameni de cultură au votat pentru crâșmă. Au fost, totuși, mai mulți cei evlavioși (sau doritori doar să se pună bine cu Cel de Sus…), încât până la urmă biserica monument „In Memoriam” a devenit titulara terenului. Este un exemplu fericit. Nu astfel s-a întâmplat însă la ultima ședință a consiliului local sucevean, care s-a împotrivit propunerii primarului de a se amenaja în centrul urbei un spațiu public pentru susținerea manifestărilor cultural-artistice în aer liber. Susținându-și ideea, Ion Lungu le-a adus consilierilor la cunoștință admirația primarului Chișinăului Dorin Chirtoacă pentru noua față a centrului Sucevei, un asemenea spațiu consacrat în centru culturii înnobilând și mai firesc zona. Atât. S-a supus votului propunerea și a fost respinsă. E a doua oară când este respinsă. Nemotivându-se în vreun fel această respingere, putem fabula în jurul deciziei deliberativului sucevean. Nu o facem. Ne întrebăm însă ce soartă ar fi avut propunerea de a se mai extinde în centru, pe trotuar sau pe spații verzi, vreun parter de bloc pentru vreo crâșmă ori spațiu comercial sau de a se amplasa vreun chioșc temporar, uitat însă repede de vreme pe spațiul public. Sau de a se aproba vreo crâșmă chiar într-un spațiu consacrat culturii…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: